Випуск о 20:40 від 3 грудня 2021 року

3 гру. 20:40


- Через негоду на Прикарпатті сьогодні 10 сіл повністю залишилися без електропостачання, ще 16 – частково знеструмлені. Про це Суспільному повідомила прессекретарка відділу інформаційної політики "Прикарпаттяобленерго" Юліана Гойло. Без електропостачання залишилися села Калуського, Долинського Верховинського та Рожнятівського районів. На дорогах державного значення розчищали сніг сьогодні сорок чотири спецавтівки. Про це розповів заступник начальника служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів. Значних ускладнень у русі транспорту, за його словами, не було. Натомість прикарпатці діляться світлинами засніжених автошляхів.

- Із понеділка Прикарпаття з «червоної» перейде в «жовту» зону карантину. Про це повідомив відповідальний за імунізацію проти COVID-19 в Івано-Франківській області Микола Стовбан. За його словами, й надалі працювати дозволять усім закладам, працівники яких матимуть COVID-сертифікати, негативний ПЛР-тест або сертифікат про одужання. Перевірятимуть також і відвідувачів закладів. 

- У квартирі з пошкодженою штукатуркою, тріщинами та грибком на стінах змушена проживати мешканка будинку на вулиці Бандери в Івано-Франківську. Мати чотирьох дітей Валентина Середюк розповідає, що причина у поганому стані покрівлі. Через неї, каже, руйнується її квартира та під’їзд.  Головний інженер комунального підприємства «Комфортний дім», яке обслуговує будинок, Ярослав Баб’як у коментарі Суспільному сказав, що протікань наразі немає, а ремонт даху можуть провести тільки за співфінансування з мешканцями.

- У майже 80% помешкань прикарпатців, де працівники «Івано-Франківськгазу» провели техобслуговування мереж, виявили витоки газу. Найчастіше їх знаходять на газових кранах. Про це сьогодні на пресконференції повідомив технічний директор компанії Ігор Височанський. Сьогодні він спільно із начальником обласного управління ДСНС Володимиром Чернецьким розповідали, як вберегтися від небезпек, які можуть виникнути під час опалювального сезону. Відтак, Ігор Височанський каже, що 90% отруєнь чадним газом стаються саме в цей період. Основні причини – це неналежний стан димоходів у домівках та користування саморобними нагрівальними приладами.

- Працівники Національного заповідника «Давній Галич» планують створити веломаршрут, який пролягатиме чотирма населеними пунктами Галицької громади. Мандруючи маршрутом, туристи зможуть ознайомитися і з історичними пам’ятками старого Галича. Докладніше – дивіться в сюжеті.

- В Івано-Франківську на Вічевому майдані сьогодні урочисто відкрили новорічну ялинку. За словами заступника міського голови Михайла Смушака, цього року на новорічні ілюмінації та святкування не витрачали грошей з міського бюджету. Головна ялинка міста має 18 метрів заввишки. Її діаметр - 8 метрів. Центральна прикраса обладнана 3D-ілюмінацією з програмним контролем з різними світловими функціями. Її вартість - 559 тисяч гривень. Нагадаємо, минулого року новорічну ялинку в Івано-Франківську засвітили 13-го грудня 

Інші випуски
Більше відео