Випуск о 20:40 від 1 грудня 2021 року

1 гру. 20:40


- У реанімації Івано-Франківської міської лікарні №1 заповнені 90 відсотків ліжок, призначених для прийому хворих з COVID-19. Серед цих пацієнтів немає жодного вакцинованого проти коронавірусу, каже заступниця директора медзакладу Світлана Анохіна. Який вигляд на рентгенівському знімку мають легені пацієнтів, які потрапляють у відділення анестезіології та інтенсивної терапії з коронавірусною хворобою та яка ситуація із захворюваністю на COVID-19 на Прикарпатті – дивіться далі.

- П’ять навчальних закладів Івано-Франківської громади подали документи на конкурс державного фонду регіонального розвитку, щоб отримати фінансування для будівництва нових приміщень. Серед них – і ліцей №6 в івано-франківському мікрорайоні Опришівці.  За словами міського голови Руслана Марцінківа, саме для цього навчального закладу міськвиконком сподівається отримати орієнтовно 40 мільйонів гривень. На новий  корпус  ліцею  батьки та діти чекають близько двох років.

- Безкоштовний тест на ВІЛ сьогодні робили іванофранківцям у середмісті на площі Ринок. Всі охочі про результат могли дізнатися впродовж п’яти хвилин. Для цього у мобільній лабораторії медики обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ брали кров з пальця людини, додавали реактиви та отримували результат. Акцію організували медики спільно з благодійним фондом «Захід Шанс» з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначають 1-го грудня.

Інші випуски
Більше відео