Випуск о 20:40 від 22 листопада 2021 року

22 лис. 20:40


- У Тлумачі вдруге за місяць загорілося сміттєзвалище. Відходи горіли на окремих осередках на глибині до 2 метрів. Про це Суспільному повідомив начальник Івано-Франківського районного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Василь Мацалак.

- В Івано-франківському національному технічному університеті нафти і газу відкрили оновлений геологічний музей. За словами керівника проєкту від франківського вишу Миколи Приходька, на ремонт та обладнання виставкових залів і створення 3D-туру музеєм витратили орієнтовно 100 тисяч євро. Оновлення установи відбулося в межах проєкту «Розвиток транскордонного співробітництва щодо популяризації об’єктів історичної та культурної спадщини на території Румунії та України». 

- У День Гідності та Свободи в Івано-Франківську вшанували учасників двох революцій: Помаранчевої та Революції Гідності. Вчора у Меморіальному сквері відбулася панахида за загиблими Героями Небесної Сотні, а також бійцями, які загинули в російсько-українській війні. Також до могил загиблих героїв франківці поклали квіти. На панахиду прийшли й матері загиблих українських героїв.

- Дві собаки, які декілька років жили разом біля Бурштинської ТЕС, а згодом потрапили до притулку в Івано-Франківськ, важко переживали розлучення. Адже одну з них новий господар забрав у Надвірну. Про це розповіла директорка благодійної організації «Дім Сірка» Наталія Когут. За її словами, собаки відмовлялися їсти і постійно вили. Тому Наталія Когут запропонувала новому власнику забрати й іншу тварину. Чи погодився на це господар - дивіться у сюжеті. 

- Івано-франківський футбольний клуб "Прикарпаття" у матчі 19-го туру Першої ліги приймав на власному полі "Оболонь" з Києва. У випадку перемоги франківці могли обійти киян у турнірній таблиці, проте зробити їм цього так і не вдалося. На 13-тій хвилині матчу господарі залишилися вдесятьох. На початку другого тайму після передачі з правого флангу Сергій Суханов виграв верхову боротьбу в захисників "Прикарпаття" і ударом головою відкрив рахунок. Подвоїли перевагу кияни після кутового удару на шістдесят першій хвилині матчу.  Після цього туру "Прикарпаття" залишається на п’ятій сходинці турнірної таблиці Першої ліги, "Оболонь" продовжує йти третьою.

 

Інші випуски
Більше відео