Випуск о 20:40 від 12 жовтня 2021 року

12 жов. 20:40


- В Івано-Франківській територіальній громаді зростає кількість госпіталізованих через COVID-19. Про це на оперативній нараді у міського голови повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськради Марія Бойко. Станом на 11 жовтня, всього у Франківській громаді медики зафіксували 507 випадків COVID-19, тоді як у вересні за місяць зареєстрували 728. На сьогодні у двох стаціонарах міських лікарень перебуває 290 людей. У медзакладах розгорнули 350 ліжок. З наступного тижня там планують облаштувати ще по 30. Якщо темпи захворюваності зростатимуть, ліжка розгорнуть й у міському перинатальному центрі.

- В Івано-Франківській громаді школярі підуть на канікули вже з 18 жовтня. Про це заявив міський голова Руслан Марцінків сьогодні під час оперативної наради. За його словами, причиною перенесення канікул на тиждень є зростання захворюваності на ГРВІ серед дітей.

- В Івано-Франківську опалювальний сезон розпочнуть таки з наступного понеділка. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету. Міський голова Руслан Марцінків каже, що першочергово вмикатимуть опалення у закладах освіти та лікарнях. Також за його словами, на разі опрацьовують пропозиції і варіанти допомоги будинкам, які переходять на індивідуальне опалення. Нагадаємо, учора про загрозу зриву опалювального сезону у закладах охорони здоров’я, школах, садочках та соціальних закладах говорили на позачерговій комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

- Понад 80% операцій на відкритому серці на рік проводять медики в Івано-Франківській центральній міській лікарні, каже лікар-кардіохірург Тарас Гудзенко. За його словами, найскладнішу таку операцію зробили у медзакладі пацієнту півтора роки тому. Чоловік переніс інфаркт міокарда, після чого у нього на 70% знизилася насосна функція серця. Медики зі Львова та Києва не наважувалися оперувати прикарпатця.

- Сьогодні в апеляційному суді Івано-Франківської області відбулося перше засідання у справі сім’ї Заведюк – родичів репресованих, які кілька років намагаються відстояти право на квартиру. У липні Івано-Франківський міський суд скасував розпорядження міського голови Віктора Анушкевичуса від 2014 року про передачу житла у власність іншій родині. Однак, не задовільнив вимогу про відселення теперішніх мешканців.

- Прикарпатські рятувальники долучилися до пошуків 37-річного грибника, який 10-го жовтня заблукав у лісі у Тячівському районі Закарпатської області. Станом на 20-ту грибника не знайшли, розповіла речниця ДСНС в Івано-Франківській області Христина Перцович. За її словами, пошукові роботи призупинили. Чоловіка продовжать розшукувати завтра зранку.

Інші випуски
Більше відео