Франківськ матиме газ, воду в Долині здорожчає, ґранти "Urban Space 100"

12 жов. 19:00


Опалювальний сезон в Івано-Франківську таки розпочнуть. У ці години представники "Івано-Франківськтеплокомуненерго" ведуть переговори в Києві про дозвіл на споживання газу котельнями підприємства. Попри це 11 будинків міста поки що залишаються без тепла через те, що вони свого часу відключилися від центрального опалення, але так і не встигли облаштувати автономне. Більше на цю тему говоримо із заступником міського голови Русланом Гайдою.

Долинський водоканал сьогодні знову мали відключити від електропостачання. Тариф на воду так і не підняли. Підприємству потрібно щонайменше 1 млн грн щомісяця, щоб триматися на плаву. Який вихід із ситуації, запитаємо голову Долинської громади Івана Диріва.

Стартував осінній сезон грантової програми громадського ресторану Urban Space 100. Програма підтримує соціальні проєкти, які спрямовані на розвиток Івано-Франківська. Грантовий фонд формується з 80% чистого прибутку громадського ресторану Urban Space 100. За шість років діяльності підтримали 127 проєктів на загальну суму понад 3 млн грн. Серед найбільш відомих підтриманих проєктів - День вуличної музики, реставрації старовинних дверей у середмісті, діджитал - гід Івано-Франківськом “Stanislavv”. Про це у студії Суспільного розмовляємо з координаторкою проєкту Аліною Кортуній.

Інші випуски
Більше відео