Випуск о 20:40 від 22 вересня 2021 року

22 вер. 20:40


- 759 освітніх закладів в Івано-Франківській області від завтра зачиняють на карантин. Про це сьогодні під час наради повідомила голова облдержадміністрації Світлана Онищук. Також у цих закладах не буде дистанційної форми навчання. Усе через те, що там не імунізовані від COVID-19 80% вчителів. Чому освітяни не вакцинуються та як ставляться до заборони, дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- Будинок для самотньої матері та її маленьких доньок ремонтують волонтери табору  «Будуємо Україну разом». Зараз сім‘я живе в одній кімнаті і мама дітей Юлія мріє, щоб у дівчат була власна дитяча кімната. Команда БУРу приїхала у Долинській район, аби допомогти цій родині.

- В Івано-Франківську, 28-го вересня, учасники громадської організації "SortSmart" відкриють громадську сортувальну станцію вторсировини. Туди всі охочі зможуть приносити відсортований пластик, папір, скло та метал. Про це в ефірі Суспільного розповіла співзасновниця та голова організації Марія Федорук. За її словами, сортувальню планували відкрити ще у минулому році. На це отримали грант від Urban Space 100 на суму понад 52 тисячі гривень. Однак завадив карантин. Сортувальну станцію розташовували на вулиці Січових Стрільців, 46 А. Попередньо у тестовому режимі вторсировину прийматимуть у вівторок та четвер з 12-тої до 18-тої.

- В обласному управлінні ДСНС сьогодні вперше відбулася акція «День з рятівником і поліцейським». За словами речниці ДСНС в області Христини Перцович, акцію рятувальники проводять в усіх освітніх закладах області. Вона розпочалася 18-го вересня, а завершиться – 24-го.

Інші випуски
Більше відео