Випуск о 20:40 від 16 вересня 2021 року

16 вер. 20:40


- Двоє туристів загинули, ще четверо – травмувалися під час вибуху, що відбувся вчора ввечері у Карпатах. Про це сьогодні на брифінгу розповів начальник управління ДСНС в області  Володимир Чернецький. За його словами, дванадцять туристів, з яких двоє дітей, зупинилися на привал на полонині «Під Берди», поблизу села Вороненко Надвірнянського району. Там розвели багаття, після чого стався вибух. У складі групи були туристи з Коломийщини та 1 іноземець.

- Івано-Франківська міська Асоціація учасників АТО "чистить свої ряди".  Так на сесії міської ради сказав заступник голови правління асоціації Василь Андріїв.  За його словами, з організації вилучили зі списку учасників, серед  яких Юрій Качак, Роман Дорожівський, Володимир Глизнер. Водночас  Роман Дорожівський у коментарі Суспільному розповів, що Василь Андріїв підробив статут Асоціації, наділивши себе великими повноваженнями.

- Триденний інформаційно-аналітичний марафон "Шкільна освіта в громадах" триває на Суспільному Карпати. Впродовж декількох днів розповідаємо про те, в яких  умовах навчаються діти на Івано-Франківщині. У Солотвинському ліцеї на Прикарпатті учні займаються фізкультурою в спортзалі, стеля та стіни якого вкриті грибком у. Ліцей відкрили ще у 2006, але частину приміщень досі не здали в експлуатацію. Також в закладі немає повноцінного актового залу, а їдальню цього року облаштували в іншій будівлі, яка також не здана в експлуатацію.

- Виставу-перформанс «Акорд» презентували сьогодні в Івано-Франківську на Промприладі в цеху «Парасолька». Її зіграли актори  киргизького культурного центру “КУДУК”, розповідає керівник громадської  організації  «СТАН» Ярослав Мінкін. Вистава про мир після війни в Таджикистані. Актори планують проїхати зі своїм перформансом 5 тисяч кілометрів Україною. Побувають вони і в Донбасі.

Інші випуски
Більше відео