Випуск о 20:40 від 10 вересня 2021 року

10 вер. 20:40


- Працівники «Українського державного конструкторсько-технологічного інституту транспорту» сьогодні біля будівлі, в якій раніше діяв інститут, а зараз розташований Івано-Франківський окружний адміністративний суд, вимагали, щоб Кабінет Міністрів України посприяв звільненню людей з підприємства та виплаті їм заборгованої зарплати. За словами юриста інституту Володимира Родчука, з 2016 року підприємство не діє, однак його не ліквідували, відтак люди не можуть влаштуватися на нову роботу.

- Івано-Франківська обласна рада ухвалила звернення до Кабміну щодо невідкладного врегулювання  кризової ситуації, яка склалась у місцевих бюджетах у зв’язку зі зростанням ціни на природний газ для бюджетних установ. За словами депутата Назарія Іваніва, з початку року відпускна ціна зросла у два – два з половиною рази і становить 18-20 тисяч грн за тисячу кубометрів. На його думку, подальше зростання ціни на газ ставить під загрозу опалювальний сезон для бюджетних установ.

- В Івано-Франківській територіальній громаді збільшилася кількість навчальних закладів, де вакцинувалися 80% педагогів. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків. За його словами, якщо посилять карантинні обмеження, вчитися стаціонарно зможуть учні Івано-Франківського ліцею ім. Івана Пулюя, ліцею № 3 та № 11, приватної школи-садка "Перша ластівка", Радчанського та Угорницького ліцеїв, Драгомирчанської та Узинської гімназій.

- Протягом трьох тижнів в Івано-Франківську в мобільному павільйоні, та двох амфітеатрах, які розташовані поруч, відбуватимуться лекції, воркшопи, та кінопокази. Сконструювали споруду та й реалізували проєкт в цілому учасники програми «House of Europe» та громадської платформи «Тепле місто».

Інші випуски
Більше відео