Новини. Випуск о 20:40 від 3 вересня 2021 року

3 вер. 20:40


- За попередньою версією працівників Державного бюро розслідувань, причиною ДТП у Ямниці, яка сталося вчора, було порушення правил дорожнього руху працівником поліції. Про це повідомила прессекретарка територіального управління Державного бюро розслідування у Львові Тетяна Муравель. Мотоцикліст, який зіткнувся з поліцейським автомобілем, за словами лікаря Ігоря Пулика, зараз перебуває в обласній лікарні у важкому стані. Докладніше – дивіться в сюжеті.

- Педагоги 23 навчальних закладів Долинської громади на Прикарпатті припинили страйк і почали працювати. Про це кореспондентці Суспільного Карпати повідомила учителька ліцею № 5 Надія Новошицька. Сьогодні обласній держадміністрації ініціативна група Долинської громади зустрілася з представниками фінансового департаменту, департаментів освіти і науки та соціальної політики. Станом на 14-ту працівникам 18 закладів освіти Долинської територіальної громади заплатили відпускні. Нагадаю, вчора на акцію протесту вийшли майже 90 відсотків педагогічних колективів громади. Вони вимагали виплатити заборговані зарплати.

- Оператор газосховищ України «Укртрансгаз» завершує один із найдорожчих проєктів реконструкції на Прикарпатті. На Богородчанському виробничому управлінні підземного зберігання газу завершили вже 90 % запланованих ремонтних робіт. За словами головного інженера підприємства Володимира Третьяка, загальна вартість ремонту – 285 мільйонів гривень.  Цей проєкт є частиною десятирічного плану розвитку газосховищ, затвердженого Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

- Незаконну добудову на вулиці Павлика, 6, у середмісті Івано-Франківська, продовжують зводити – скаржаться мешканці сусіднього будинку. Майстри й далі там працюють, проте не впускають на територію  представників комісії управління Державного архітектурно-будівельного контролю. Сьогодні комісія вкотре не змогла провести перевірку приміщення.

- Науковці Прикарпатського університету і представники департаменту інвестиційної політики міста планують створити ландшафтний парк на Вовчинецьких пагорбах поблизу Франківська. Проєкт із управління приміськими лісами впроваджують за фінансової підтримки Європейського Союзу. Над чим науковці працюють зараз та з якими проблемами зіштовхнулися – дивіться далі.

Інші випуски
Більше відео