Новини. Випуск о 20:40 від 22 липня 2021 року

22 лип. 20:40


- Майже 300 метрів дороги та частину берега річки Чечва зруйнувала вода у Верхньому Струтині Рожнятівської територіальної громади. Відтак без автомобільного сполучення залишилися 27 господарств. Наразі жителі села прокладають нову дорогу. За словами старости села Андрія Кравціва, якщо берег річки не укріплять, наступного разу під час злив є загроза руйнування моста.

- 41 земельну ділянку  загальною площею майже 20 гектарів продали на Прикарпатті з початку дії ринку землі, від 1-го липня. Про це сьогодні на пресконференції розповів директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин. Загальна вартість цих ділянок становить майже двісті тисяч гривень

- Витвицька територіальна громада недоотримала приблизно одного мільйона гривень у бюджет за перше півріччя через зменшення надходжень від вирубки лісу.  Про це кореспондентам Суспільного Карпати розповів голова Витвицької громади Василь Ільницький. Про те, що 19 територіальних громад Прикарпаття не виконують у повному обсязі дохідну частину бюджету на нараді, 13-го липня, повідомила очільниця обласного управління фінансів Ірина Мацькевич. Найгірший показник у Витвицької громади – за перше півріччя бюджет  наповнили лише наполовину.

- Два роки займалася бігом, а потім перейшла на спортивну ходьбу і не прогадала. Все це про легкоатлетку Ганну Шевчук. Суспільне Карпати продовжує розповідати про спортсменів з Прикарпаття, які цього року представлятимуть Україну на Олімпійських іграх, які завтра стартують у японській столиці Токіо. 

- Виставку абстрактного живопису «Я можу» відкрили сьогодні в Музеї мистецтв Прикарпаття. Авторка картин – 16-річна художниця зі Львова Андріана Чухній. Дівчина народилася із синдромом Дауна. За словами художника Ігоря Степаника, який курує її творчість, Андріана створює життєрадісні картини.

- Колонаду кам’яниці за адресою Шевченка, 1 сьогодні прибирали її мешканці та франківці. Толоку організували учасники громадської організації «Кам’яниця Австрія». Як розповів Павло Валько, учасник толоки і мешканець цього будинку, через погане освітлення у цій частині міста франківці дозволяють собі смітити тут. Акція за його словами одноразова, аби привернути увагу до цієї проблеми. 

Інші випуски
Більше відео