Новини. Випуск о 20:40 від 21 липня 2021 року

21 лип. 20:40


- На Прикарпатті через дощі затопило домогосподарства у Надвірнянському та Калуському районах. Про це інформує управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації. Учора у селі Пасічна Надвірнянського району підтопило 12 приватних господарств. Це трапилося через замулення містка на місцевій дорозі. Також вчора ввечері через опади у селі Станькова Калуського району вода підмила місток на місцевій автодорозі. До слова, сьогодні у ріках Прикарпаття рівень води піднявся від 50 сантиметрів і місцями майже до двох метрів. Про це Суспільному Карпати повідомила інженерка-гідрологиня Мар’яна Клюка.

- Майже 160 людей сьогодні щепили від коронавірусу в калуському центрі масової вакцинації, який запрацював у понеділок. Більшість з них отримали другу дозу. Вакцинація відбувається на базі Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги сьогодні, коли в Україні розпочалася 5-та хвиля вакцинації від коронавірусу.

- За час послаблення карантину кількість безробітних в Івано-Франківську зменшилась на понад 40%. Про це сьогодні повідомила керівниця Івано-Франківського міського центру зайнятості Юлія Вінтоняк. За її словами, зараз на обліку перебувають понад дві тисячі безробітних франківців. Аби допомогти їм знайти  роботу, а роботодавцям нових працівників, центр зайнятості влаштовує презентації підприємств. Сьогодні для франківців про свої вакансії розповіли працівники державного підприємства «Карпати».

- Понад 40 учасників п’ятого всеукраїнського «Мотопробігу єдності»  відвідали сьогодні Івано-Франківськ. Байкери зупинилися на площі Франка. Там до них приєдналися франківці, далі учасники вирушили до Чернівців. За словами організатора, планують об’їхати усю Україну та подолати приблизно пять тисяч кілометрів. 

- Трохи більше як за тиждень про свою участь у цьогорічних Олімпійських іграх  дізнався Валерій Літанюк. Олімпійські ігри в Японії стартують вже через два дні – 23-го липня. Від Прикарпаття цьогоріч поїдуть троє спортсменів-легкоатлетів - Ганна Шевчук, Михайло Гаврилюк та Валерій Літанюк. Про історію останнього спортсмена – дивіться далі у сюжеті.

Інші випуски
Більше відео