Випуск о 20:40 від 16 липня 2021 року

16 лип. 20:40


- Дозволити проїзд автобетонозмішувачам через міст над річкою Бистриця-Солотвинська, що в Івано-Франківську, сьогодні на засіданні міської комісії з безпеки руху просив представник підприємства «Спецзалізобетон» Ярослав Кшановський. За його словами, вага транспорту не перевищує допустиму норму, а тому не пошкодить дорожнє покриття мосту.

- Наприкінця липня учасники громадської організації «Пошук загиблих літаків в Україні» проведуть чергову експедицію на Прикарпаття. Місцеві жителі Дземброні готові показати їм місце падіння одного з літаків, розповідає засновник організації Андрій Риштун. Він створив приватний музей загиблих літаків. Кореспонденти Суспільного розпитали його про складнощі в пошуках та відновленні інформації.

- 85 км доріг в області вже відремонтували цього року, каже речниця Служби автомобільних доріг в області Людмила Стражник. У планах ще 170 кілометрів. Проводять роботи на окремих ділянках по всіх дорогах державного і регіонального значення. На ремонт доріг і мостів цього року з державного бюджету виділили  2 млрд гривень.

- Стародавні молюски, морські їжаки, рештки акул. Такі знахідки мають прикарпатські палеонтологи у своїх скарбничках. Чому в цій галузі мало науковців та наскільки вона вивчена на Івано-Франківщині, Суспільне розпитало пошуківця-любителя Анатолія Ріжка.

- Копію найстарішої дзвіниці Микуличина, яка повторюватиме звук справжньої планують встановити цього року в парку-музеї під відкритим небом «Карпати в мініатюри», що у місті Яремче. Про це розповів засновник парку  Юрій Карпін. За його словами, зараз збирають гроші на втілення цього проєкту.

Інші випуски
Більше відео