Випуск о 20:40 від 15 липня 2021 року

15 лип. 20:40


- На Прикарпатті від початку вакцинальної кампанії першою дозою вакцини щепилося майже 62 тисячі людей. Другою – майже 32 тисячі. Про це сьогодні на брифінгу розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко. За його словами, аби покращити показники в прикарпатських громадах, там планують збільшити кількість персоналу у пунктах щеплення та мобільних бригадах.

- Нового начальника головного управління національної поліції в області представили сьогодні в Івано-Франківську. Ним став Сергій Безпалько. Представив Безпалька на новій посаді заступник голови Нацполіціі України Олексій Руденко. Відомо, що новопризначений очільник поліції уродженець Черкащини, котрий раніше працював у Києві, а досі – в поліції Полтавщини. Сергій Безпалько розповів, що вивчає ситуацію на Прикарпатті та працює над напрямами своєї роботи.

- За останній тиждень на Прикарпатті понад 20 разів викликали швидку допомогу для людей, у яких через спеку погіршилося самопочуття, каже завідувачка навчально-тренувального відділу обласного центру екстреної медичної допомоги Мар’яна Перчик. Як врятуватися від теплового удару та що робити, якщо побачили на вулиці людину, якій стало погано - дізнавалися ореспонденти Суспільного Карпати.

- Археологія “чорна” та “біла”. Що приховують землі Прикарпаття?" - дводенний інформаційно-аналітичний марафон під такою назвою стартує сьогодні  на Суспільному Карпати.   Близько сотні археологічних поселень за три роки віднайшли учасники клубу Української інтелігенції. Вони замаються археологією з власної ініціативи та за власний кошт. Про це Суспільному розповів один із членів організації Всеволод Бажалук. За його словами, усі знахідки передають в краєзнавчий музей міста, де їх зберігають та експонують.

- 33 Придністерські громади з 4 областей України підписали договір міжмуніципального співробітництва на Форумі громад Дністровського каньйону, який відбувся вчора,14 липня, у селі Михальче на Городенківщині.

- Посібник для медсестер про те, як надавати паліативну допомогу презентували сьогодні в Івано-Франківську на Промприладі. Реновація. Фінансував видавництво і укладання підручників уряд Німеччини. Також сьогодні на Промприладі розпочався дводенний тренінг для медсестринства на цю ж тему.

Інші випуски
Більше відео