Новини. Випуск о 20:40 від 9 липня 2021 року

9 лип. 20:40


- На Прикарпатті троє дітей потрапили в реанімацію через укуси змій. Двох хлопців з Івано-Франківської області та дівчину з Кривого рогу госпіталізували в обласну дитячу лікарню. Одночасно трьох дітей зі зміїними укусами ушпиталили  вперше, каже директор медзакладу Тарас Мельник. Як почуваються  діти сьогодні – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- Жителі Спаської громади Рожнятівського району сьогодні біля облдержадміністрації організували акцію протесту. Приблизно пів сотні людей із плакатами вимагали ремонту дороги місцевого значення "Рожнятів-Липовиця". Це питання, зокрема, обговорювали сьогодні під час засідання сьомої сесії обласної ради.

- Близько півсотні людей присілка Бречник у Верховині, більшість із яких старші за віком або мають інвалідність, вже рік не мають переправи. Міст між центром Верховини та присілком зруйнувала повінь влітку минулого року. Він знаходиться на балансі Верховинської селищної ради. За словами голови Верховинської райдержадміністрації Василя Бровчука, громада зробила проєктно-кошторисну документацію і в грудні минулого року отримала гроші на відновлення переправи. Однак через погодні умови їх повернули в держбюджет. Чому люди і далі без моста - дивіться у сюжеті.

- Івано-Франківська обласна рада звернулася до президента і Верховної Ради з проханням не підтримувати законопроєкт щодо акцизу від продажу цигарок. На думку прикарпатських депутатів, він може забрати з бюджетів усіх територіальних громади України майже три мільярди гривень. Нагадаю, що вчора таке звернення підтримала і міська рада Франківська. Сьогодні ми отримали коментарі народних депутатів від Прикарпаття, які у першому читанні голосували «за» цей законопроєкт.

- Понад сотню порушень у сфері пасажирських  перевезень виявило управління Укртрансбезпеки в Івано-Франківській області менш як за місяць проведення акції «Автобус- 2021». Про це Суспільному повідомив заступник начальника Західного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки в області Іван Гарасимко. Як перевіряли транспорт сьогодні, бачили журналісти Суспільного Карпати. 

Інші випуски
Більше відео