Випуск о 20:40 від 1 липня 2021 року

1 лип. 20:40


- Жителі Спаської громади сьогодні перекрили дорогу національного значення Н-10 у селі Креховичі поруч з Брошневом-Осадою. Вони вимагають ремонту доріг у своїй громаді. Наші журналісти сьогодні побували на перекритті та проїхали дорогами, які мешканці сіл вимагають відремонтувати.

- Від початку травня «Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба» 24 рази виїжджала на знищення борщівника Сосновського. Про це сьогодні розповів директор комунального підприємства Олег Бевський. За його словами, після приєднання сіл до Івано-Франківської громади, масштаби робіт у служби суттєво зросли.

- Мешканці будинку на вулиці Січових Стрільців реставрують три балкони за власні гроші. Будинок є пам’яткою архітектури, однак грошей у міському бюджеті на його реставрацію немає, каже начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Володимир Ідак.

- Її світлина стала обличчям Гуцульщини на Міжнародній європейській фотовиставці в Парижі у 1931 році. Проте більше 80 років ім’я цієї жінки, "гуцулки з люлькою" залишалося невідомим. Кореспонденти  Суспільного  Карпати дізналися, як місцевим краєзнавцям вдалося ідентифікувати жінку за фотографією та віднайти її нащадків.

- Прикарпатські спортсмени здобули дві золоті та дві срібні  медалі на Чемпіонаті України з легкої атлетики серед юніорів, який вчора завершився у Луцьку. Про це сьогодні повідомив президент обласної федерації легкої атлетики  Віталій Матешко. За його словами, команда посіла 7  місце на Чемпіонаті серед 25 команд з усієї України. На цих змаганнях Прикарпаття представляли 14 спортсменів. І, за словами Віталія Матешка, 4 легкоатлети вибороли медалі в перший день змагань.

- Під час літнього міжсезоння у складі МФК "Прикарпаття" відбулися перші кадрові зміни. Відтак клуб покинуть дев’ять футболістів. Про це повідомляє  пресслужба команди. 30 червня завершилися контракти у восьми гравців, з якими надалі івано-франківський клуб співпрацю не продовжує.

Інші випуски
Більше відео