Новини. Випуск о 20:40 від 29 квітня 2021 року

29 кві. 20:40


- Депутати Івано-Франківської міськради просять Кабінет міністрів України вивести дорогу національного значення Н-09 за межі міста. З такою пропозицією на сьогоднішній сесії виступив депутат Роман Харук. За його словами, потік автомобілів на цій трасі погіршує екологічну ситуацію в Івано-Франківську. Тому депутати пропонують збудувати новий автошлях. Що кажуть про це жителі, у селах яких хочуть будувати нову дорогу – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- Перевести Івано-Франківське відділення залізниці на електротягу також просять депутати міської ради. Таке звернення адресували уряду і керівництву «Укрзалізниці». У ньому, зокрема, йдеться про те, що викиди від дизельних поїздів шкодять екології міста. Чи планує «Укрзалізниця» переводити потяги на електротягу – дивіться у сюжеті. 

- До трійки лідерів за обсягами витрат на проміжних виборах у 87 округк увійшли Маруся Звіробій-Біленька, Олександр Шевченко та Василь Вірастюк. Про це повідомляють на сторінці Руху ЧЕСНО у Facebook.  Зокрема, Маруся Звіробій-Біленька витратила 604 тисячі гривень на оплату етерного часу на одному із телеканалів. На послуги таргетованої реклами — 58 тисяч гривень. Та на зовнішню рекламу — понад 460 тисяч. Друге місце, за інформацією ЧЕСНО, посів Олександр Шевченко. Він витратив 565 тисяч гривень на телевізійну рекламу, та майже 410 тисяч – на радіорекламу. На умовній третій позиції опинився Василь Вірастюк. 735 тисяч гривень у кандидата пішло на зовнішню рекламу.

- Щонайменше два нових кіоски за останні кілька днів встановили в Івано-Франківську. Чи законно це та хто видає дозвіл на спорудження таких малих архітектурних форм, і як вони впливають на благоустрій міста – розповідаємо у сюжет.

- На базі Івано-Франківської обласної дитячої лікарні заснували благодійну організацію  «Фундація доброчинців». Таким чином лікарня намагається оновити медичне обладнання та забезпечити допомогу всім категоріям пацієнтів. Серед найближчих планів - зібрати гроші для онкогематологічного відділення. Хто контролюватиме діяльність фонду та залучатиме допомогу для лікарні, журналісти Суспільного Карпати дізнавалися. 

- На Прикарпатті планують створити авіабазу для екстреної аеромедичної евакуації. Так прикарпатські рятувальники зможуть отримати гелікоптер для порятунку людей. Про це Суспільному Карпати розповів начальник четвертої спеціалізованої пошуково-рятувальної групи Тарас Бринда. Такий гелікоптер пришвидшить порятунок людей у Карпатах і покращить безпеку туристів. Також, за словами рятувальника, за останні два роки держава спрямувала достатньо грошей для того, аби оновити та покращити забезпечення гірських рятувальників області.

 

Інші випуски
Більше відео