Новини. Випуск о 20:40 від 26 квітня 2021 року

26 кві. 20:40


- У центрі Івано-Франківська автомобіль під час руху  провалився у яму. Трапилося це у суботу, 24 квітня. «Муніципальна дорожня компанія», яка є балансоутримувачем дороги, своєї провини не визнає, адже ДТП трапилася через прорив труби водопостачання. Що робити у такому випадку водієві – дивіться у сюжеті.

- Голови тринадцятьох дільничних комісій 87-го округу заявляють, що не отримали гроші за свою роботу від ОВК. Одна із голів Віра Дирда розповідає, що її документи та ще двох членів ДВК зникли під час виборчого процесу. Водночас голова окружної виборчої комісії Андрій Лозинський каже, що виплати відбуваються згідно із законодавством.

- Віче-реквієм за жертвами Чорнобильської катастрофи, із моменту якої сьогодні виповнилося 35 років, відбулося в Івано-Франківську. Вшанувати пам’ять загиблих прийшли чорнобильці, представники влади та жителі міста.

- Медики Прикарпаття готуються до ймовірної нової хвилі COVID-19, яка може розпочатися після святкування Великодня, повідомила Суспільному головна імунологиня області Маріанна Деркач. За її словами, у випадку масового недотримання карантинних обмежень ця хвиля може бути небезпечнішою за попередні через поширення нових штамів. Як цьогоріч організують богослужіння на Великдень у прикарпатських церквах, аби вберегти прихожан від хвороби – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- Менше тижня залишається до одного із головних християнських свят – Великодня, незмінним атрибутом якого є паска – раніше її випікала чи не кожна господиня. Наші кореспонденти познайомилися з Любов’ю Сулятицькою з Косівського району, яка дотепер щороку випікає традиційні карпатські великодні паски. Її історію дивіться у сюжеті.

Інші випуски
Більше відео