Випуск о 20:40 від 21 квітня 2021 року

21 кві. 20:40


- У Івано-Франківську менше половини із 49 захисних споруд цивільного захисту придатні для використання. Вони призначені лише для працівників організацій та підприємств, на території яких розташовані, каже заступник начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Михайло Ковбас. Куди, у разі необхідності, можуть заховатися інші жителі Франківська та який вигляд мають захисні споруди й укриття в місті дізнавалися Кореспонденти Суспільного Карпати. 

- Сьогодні у селі Хриплин почали облаштовувати територію, на якій розташується притулок для тварин «Дім Сірка». За словами очільниці організації Наталії Когут, спочатку тут розчистять територію та встановлять вольєри. Потім зведуть адмінбудинок та власну ветклініку.

- Міжнародний конкурс серед школярів "Врятуймо планету разом!" стартував сьогодні в Івано-Франківську. Свої проєкти презентували понад 30 дітей не тільки з України, а й з різних країн світу, які долучилися до заходу в онлайн режимі.

- Оглядові майданчики, відпочинкові місця із вуличними меблями та промаркований велосипедний маршрут. Усе це облаштовують на Вовчинецьких горах у Івано-Франківській громаді.  Фінансують такий проєкт за гроші Європейського Союзу та міського бюджету.

- В обласній філармонії імені Іри Маланюк завтра відбудеться концерт академічного камерного оркестру Harmonia Nobile.  За два місяці карантину для музикантів – це перший виступ, який наживо зможуть побачити глядачі.

- Свято писанки організували в Яблунівському дошкільному начальному закладі. Проводять таке свято тут, у закладі із назвою «Писанка», щорічно.

Інші випуски
Більше відео