Випуск о 20:40 від 20 квітня 2021 року

20 кві. 20:40


- На сільських кладовищах Івано-Франківської громади люди, готуючись до Великодня, влаштували стихійні сміттєзвалища. Про це під час оперативної наради у міського голови повідомив директор «Міської ритуальної служби» Андрій Хруник. За його словами, комунальники в посиленому режимі прибирають ці території. 

- Контроль над центральним ринком Івано-Франківська повернувся до товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий сервіс». Про це повідомив його генеральний директор Андрій Голумбівський.  За його словами, за час, коли підприємство не мало можливості контролювати ринок, він заборгував міському бюджету більше двох мільйонів гривень. Нагадаю, що півтора роки тому «Торговий сервіс» заявив про рейдерське захоплення ринку.

- Коломийський ліцей № 1 – перший на Прикарпатті, який повністю перейшов на електронні журнали та не використовує паперових. Онлайн-оцінювання у закладі діє від початку цього навчального року, каже директор Мирослав Граб.

- Як сконструювати активний громадський будинок сьогодні розповіли на тренінгу в межах міжнародного проєкту «Транскордонна мережа енергетично сталих університетів». Провели тренінг в  Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу. Активний будинок, за словами доповідачів, повинен бути настільки енергозберігаючим, що може ще й віддавати тепло.

- Впродовж 30 років коломиянин Олег Кіращук створює писанки з перепелиних, страусиних, гусячих та курячих яєць. Орнаменти із його робіт у своїх колекціях одягу використовували модельєри із США, а його писанки визнавали кращими на конкурсах  в області та в Україні. Зараз Олег Кіращук розписує менше писанок, ніж раніше. Проте, щоб не забувати цю справу, митець проводить майстер-класи та навчає писанкарству інших.

Інші випуски
Більше відео