Випуск о 20:40 від 19 квітня 2021 року

19 кві. 20:40


- На Прикарпатті розпочали вакцинацію препаратом компаній Pfizer та Біонтек  . Івано-Франківська область отримала 1170 доз цієї вакцини, нею мають щепити працівників та мешканців інтернатів і будинків для людей похилого віку, а також співробітників ДСНС України

- Поляницька школа Болехівського району – єдина в територіальній громаді, де й досі не обладнали внутрішню вбиральню. 163 школярів в будь-яку погоду вимушені ходити до туалету на вулиці. За словами першого заступника міського голови Болехова Василя Юрочка, замовник робіт – обласне управління капітального будівництва – немає грошей, щоб завершити облаштування вбиральні. Влада місцевої територіальної громади шукає програми та гранти, готові й на співфінансування.

- В Івано-Франківську комунальне підприємство «Електроавтотранс», яке є найбільшим споживачем дизельного палива в області, облаштовує власну заправку для комунальних автобусів. Необхідне обладнанням розмістять на території тролейбусного депо. За словами директора підприємства Віталія Голутяка, спорудження заправного майданчика дозволить зекономити витрати. Адже щомісяця на дизпаливо витрачають приблизно три мільйона гривень.

- Станом на сьогодні на Прикарпатті від початку весняної посівної кампанії ярими зерновими засіяли близько 35 тисяч гектарів, всього аграрії області планують засіяти 250 тисяч гектарів. Про це Суспільному повідомив директор обласного департаменту агропромислового розвитку Іван Андріїшин.

- Старовинні підсвічники та фрагменти скульптур Йогана Пінзеля знайшли волонтери проєкту "1743" під час відновлення костелу Непорочного Зачаття Діви Марії у Городенці. Цей костел з 260-річною історією пережив пожежі, війни та занепад в період Радянського Союзу. Зараз волонтери намагають відновити пам’ятку та зберегти те, що вціліло.  Про те, як вони це роблять – розповіли кореспондентам Суспільного Карпати.

Інші випуски
Більше відео