Освітня реформа в Бурштині, косівський "стрілець" та голодування бібліотекарів

30 бер. 19:00


В Бурштинській громаді на сесії прийняли рішення про об’єднання трьох начальних закладів. Серед них Бурштинська гімназія, колектив та батьки якої, проти. Як аргументують своє рішення представники влади, та до яких заходів вдаватимуться освітяни говоримо із заступником голови Бурштинської ТГ Володимиром Чуйком та заступником директора Бурштинської гімназії Миколою Баглаєм.

На Косівщині місцеві активісти продовжують боротися проти незаконної рубки лісів. Подекуди боротьба набрала кримінального характеру. Зокрема, житель Яблунівської територіальної громад підстрелив двох чоловіків, які вночі рубали ліс. Наразі чоловік знаходиться під вартою. Ким був житель, якого звинувачують у посяганні на людське життя, чому вистрілив та чи мали дозвіл двоє інших осіб на рубку лісу будемо з’ясовувати разом із правоохороняцями, місцвими жителями та головою ТГ.

Працівники Коломийської районної бібліотеки вимагають передати бібліотеку у власність міста. Ми відстежуємо цю ситуацію буквально з початку. І сьогодні знову повертаємося до них, адже вчора вони розпочали голодування під стінами районної ради. Що наштовхнуло жінок на відчайдушний крок будемо говорити із Наталією Тарновецькою – ексдиректоркою бібліотеки.

Інші випуски
Більше відео