Випуск о 20:40 від 15 січня 2021 року

15 січ. 20:40


- У Калуші, що на Прикарпатті, сталася пожежа на території хімічного заводу "Карпатнафтохім".  Про це сьогодні телефоном розповіла речниця ДСНС в області Христина Перцович. За її словами, відбулося факельне горіння печі. Загальна площа пожежі - приблизно 45 квадратних метрів. Причину поки встановлюють.

- Через снігопади на Прикарпатті на дорогах області утворився сніговий покрив від 10 до 35 сантиметрів. У зв’язку із цим Служба автомобільних доріг визначила майже 40 місць для тимчасової стоянки великовагового транспорту. За словами заступника начальника служби Михайла Новосільського, для розчищення доріг задіяли більше сорока одиниць техніки, завдяки чому вдалося забезпечити проїзд на більшості основних автошляхів.

- Лише у двох поліклініках Івано-Франківська можна здати ПЛР-тести на COVID-19. Про це Суспільному Карпати розповіла директорка "Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги" Ольга Савчук. За її словами, із січня цього року тестування можна зробити у міських поліклініках № 2 на вулиці Довга та № 5 - на Привокзальній. До цього часу забір матеріалів від пацієнтів із підозрою на COVID-19 робили у всіх поліклініках міста.

- Національна поліція відкрила кримінальне провадження через можливе розкрадання повеневих грошей під час відновлення моста у селі Воскресинці. Переправу зруйнувала повінь ще у 2008 році. За словами старости села Любомира Білейчука, із того часу, намагаючись перейти річку Прут у брід, тут втопилися три людини. Як зараз триває будівництво моста, та чому поліція відкрила  кримінальне провадження - дізнавалися кореспонденти Суспільного.

- На території гірськолижного курорту Буковель працівники Держпродспоживслужби сьогодні зафіксували 10 порушень карантинних обмежень. Перевірку напередодні на своїй сторінці у Facebook анонсував головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. За його словами, він отримав численні повідомлення про роботу у період карантину ресторанів, барів та розважальних закладів на гірськолижних курортах. Як сьогодні працював Буковель, і чи готувалися тут до перевірки.

Інші випуски
Більше відео