Випуск о 19:00 від 19 листопада 2019 року

19 лис. 19:00


-Сміття, яке виявили на земельній ділянці 26 березня у селі Герині на Прикарпатті, досі не вивезли. За фактом забруднення земельної ділянки поліція відкрила кримінальне провадження. Старший слідчий Долинського відділення поліції Богдан Дяків повідомив, що зараз триває повторна експертиза щодо наявності шкідливих речовин.

- Студенти з 15-ти областей України приїхали в Івано-Франківськ в межах програми "GoxChange". Вони кілька днів вивчатимуть проблеми та громадські ініціативи нашого міста. На основі досліджень учасники програми напишуть проєкти, які реалізовуватимуть згодом у своїх містах. Презентуватимуть їх у суботу, 23 листопада. Сьогодні студенти ознайомлювалися з принципами роботи інноваційного центру "Промприлад. Реновація". Також зустрілися із засновницею громадської ініціативи «Франківськ, який треба берегти» Марією Козакевич.

- Івано-Франківськ - один із лідерів у розвитку позашкільної освіти в Україні. За останні чотири роки в місті відкрили 2 позашкільні заклади - міський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді та центр освітніх інновацій. Загалом в Івано-Франківську таких закладів 13. Майже 32 мільйони гривень для позашкільної освіти спрямовано з міського бюджету цього року. До слова, освітні заклади позашкільної освіти фінансуються тільки за кошти місцевих бюджетів.

Інші випуски
Більше відео