Різдвяні богослужіння та підписання Томосу — наживо на Суспільному

Різдвяні богослужіння та підписання Томосу — наживо на Суспільному

4 січ. 2019

З нагоди Різдва Христового, яке християни східного обряду відзначають 7 січня, телеканали Суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та UA: КРИМ транслюватимуть наживо Різдвяні богослужіння і процес офіційного підписання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

5 січня

О 10:30 в ефірі Суспільних телеканалів вийде спецвипуск новин із прямою трансляцією молитви і підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм у Стамбулі (Туреччина). Коментуватиме ведучий Українського радіо Роман Коляда.

6 січня

О 8:30 під час спецвипуску новин Суспільний мовник транслюватиме наживо церемонію передачі Томосу в Стамбулі та святкову літургію одразу по завершенню церемонії. Упродовж ефіру коментуватиме Роман Коляда.

О 16:40 в рамках спецпроекту Суспільного до Різдва ведучий Українського радіо Роман Коляда спілкуватиметься в студії з представником Православної церкви України та релігієзнавицею Тетяною Деркач про значення Томосу для України та зміни, які він принесе в життя вірян.

О 17:00 на глядачів Суспільного чекає трансляція Різдвяного богослужіння у Володимирському Соборі (Київ). Службу вестиме Святійший і Блаженніший Філарет І. Протягом ефіру церемонію коментуватимуть Роман Коляда і представник Православної церкви України.

О 19:45 в рамках спецпроекту до Різдва ведучі Українського радіо Роман Коляда та Євген Захарченко говоритимуть із представником Української греко-католицької церкви отцем Ігорем Яцівим про те, що Україна досі залишається країною з багатьма конфесіями.

О 20:05 телеканали Суспільного мовника покажуть у записі Різдвяне богослужіння в греко-католицькому Патріаршому соборі Воскресіння Христового, яке відбудеться у цей день годиною раніше. В студії коментуватимуть ведучий Українського радіо Євген Захарченко та представник Української греко-католицької церкви. Одразу по закінченню — вечірній випуск новин з прямими включеннями зі Стамбулу.

7 січня

О 5:00 Суспільний мовник покаже Різдвяне богослужіння в греко-католицькому Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

О 9:40 в рамках спецпроекту до Різдва ведучий Українського радіо Євген Захарченко говоритиме у студії з представником Української православної церкви про сакральну цінність Різдва в сучасному світі та значення цього свята для не вірян.

О 10:00 на телеканалах Суспільного мовлення транслюватиметься Різдвяне богослужіння у Софійському соборі в Києві. Службу вестиме предстоятель Української православної церкви Епіфаній, обраний під час об’єднавчого собору українських православних церков. Протягом служби у студії коментуватимуть Євген Захарченко та представник Української православної церкви.

Нагадаємо, 6 та 7 січня в ефір телеканалів Суспільного мовлення UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРАтакож вийде святковий випуск програми "UA: Фольк" з різдвяними піснями й колядками у виконанні аматорських фольклорних і професійних артистів та зірок української сцени.