«Читай Лесю»: команда Суспільного Карпати долучилася до читань поезії Лесі Українки

«Читай Лесю»: команда Суспільного Карпати долучилася до читань поезії Лесі Українки

12 лют. 2021

25 лютого — 150-річчя з дня народження Лесі Українки. З цієї нагоди Суспільне створило спецпроєкт «Читай Лесю», де команди філій декламують вірші поетеси, які їм близькі й особливо відгукнулися. 

Ініціювали читання журналісти UA: ВОЛИНЬ. Працівники Суспільного Карпати підтримали ідею та записали 10 віршів Лесі Українки. 

Читайте також: Суспільне оголошує конкурс на виробництво контенту для дітей і підлітків

«Ми підібрали ті вірші, які Леся писала на Франківщині у Буркуті, де лікувалася у 1901 році», — розповіла авторка та ведуча радіопроєктів Суспільного Карпати Наталія Асатурян, яка долучилася до читань.

Відео супроводжується фортепіанною музикою та світлинами поетеси різних періодів її життя. Над монтажем відео працює режисерка Суспільного Карпати Тетяна Василів«Проект цікавий для мене тим, що можна поринути в поезію Лесі Українки і просто насолодитись українським словом. Думаю, це важливо: нагадувати людям про відомих українців і те, що вони хотіли сказати світу своєю творчістю», — каже режисерка Тетяна Василів.

Читайте також: «Шукачі пригод» — новий проєкт про пригоди Чернігівщиною на UA: КАРПАТИ

«Читай Лесю» за участю команди Суспільного в Івано-Франківську розпочнуть транслювати на телеканалі UA: КАРПАТИ та на UA: Українське радіо Карпати вже наступного тижня. Онлайн телеканал та радіо можна дивитися й слухати за посиланням. 

Цьогоріч у травні виповниться 150 років з дня народження ще одного відомого українського письменника — Василя Стефаника. Він народився на Івано-Франківщині, тож Суспільне Карпати планує низку спецпроєктів про митця.

«Цього року матимемо ювілей славетного земляка, однолітка Лесі Українки, —  Василя Стефаника. 150-річний ювілей майстра новели відзначатимемо низкою спецпроєктів, зокрема на радіо, в якому говоритимемо про нього і його творчість із літературознавцями, краєзнавцями, родиною письменника. Також звучатимуть  твори Василя Стефаника у виконанні акторів Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. Але крім цього, наші колеги з UA: ВОЛИНЬ надихнули нас на подібний телепроект, де ми також голосами наших творчих працівників озвучуватимемо цитати з творів Василя Стефаника та цікаві факти з його життя», — розповіла продюсерка Суспільного Карпати Галина Держипільська

Нагадаємо, UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Прикарпатті це — телеканал UA: КАРПАТИ і UA: Українське радіо Карпати. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.