Європейська спілка мовників занепокоєна безперервним фінансовим тиском на Суспільне

Європейська спілка мовників занепокоєна безперервним фінансовим тиском на Суспільне

22 лис. 2018

Європейська спілка мовників (ЄСМ) звернулася з листом до Верховної Ради України, Бюджетного комітету Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента України з наполегливим проханням до української влади забезпечити фінансування Суспільного мовника, відповідно до Закону "Про суспільне телебачення та радіомовлення".

"Ми розуміємо, що українська влада планує подальше скорочення бюджету мовника — на 43% у 2019 році. Це становить подальшу загрозу існуванню Суспільного мовника, його здатності адаптуватися до розвитку медіасектору та відповідати очікуванням аудиторії. Це також надалі негативно впливатиме на імплементацію нагальних реформ і трансформацію НСТУ в повноцінного суспільного мовника, який визнано урядом як наріжний камінь процесів демократизації в країні", — йдеться в листі, який підписав генеральний директор ЄСМ Ноель Керран.

Європейська спілка мовників висловлює в своєму листі занепокоєння безперервним фінансовим тиском на Суспільне і наполегливо просить українську владу забезпечити фінансування Суспільного мовника, як того вимагає закон.

"Європейська спілка мовників, що представляє європейські суспільні ЗМІ та надає послуги сукупно 1 млрд споживачів, висловлює свою підтримку НСТУ, і сподівається, що українська влада виділить усю суму фінансування, як передбачено в законі, щоб Суспільний мовник України міг виконувати покладені на нього завдання та відігравати важливу роль у суспільстві, особливо у контексті майбутніх президентських і парламентських виборів 2019 року", — зазначено в листі.