Найкращі вчителі країни — у «Ранку на Суспільному»

Найкращі вчителі країни — у «Ранку на Суспільному»

18 вер. 2020

З 21 вересня по 2 жовтня в ефірі «Ранку на Суспільному» на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема й на UA: КАРПАТИ, транслюватимуть історії вчителів із різних куточків країни, котрих цьогоріч номінували на премію Global Teacher Prize Ukraine від громадської спілки «Освіторія». UA: Суспільне мовлення — інформаційний партнер премії.

Читайте також: «Сьогодні. Головне» — новини й аналітика подій у регіонах щовечора на Суспільному

Спецпроєкт покликаний розповісти країні про унікальних учителів, що стали прикладом для спільноти, і нагадати, наскільки важливий цей фах, особливо під час пандемії COVID-19.

«Ці люди неймовірні, вони вміють закохати діджитал-покоління в науку. У часи, коли учні вправно орієнтуються в інтернет-просторі й гаджет-новинках, учителям доводиться встигати за інноваціями та придумувати, як утримати увагу покоління TikTok, яке в стані уваги перебуває максимум п’ятнадцять секунд. Ми покажемо такі історії, після яких ви скажете: “Хочу до школи!”», — зазначила шефредакторка «Ранку на Суспільному» Наталка Волянюк.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні — #Мандруй_із_Суспільним

Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів — агентів освітянських змін. Нею відзначають досягнення вчителя не лише щодо його учнів, а й щодо суспільства, що підкреслює важливість педагогів в Україні. Найкращого педагога оголосять 3 жовтня. Переможець отримає головний приз — 250 000 гривень.

«Щороку ми в Global Teacher Prize Ukraine шукаємо найкращого вчителя України. А знаходимо — найкращих. Бо їх багато, усі вони різні, однак об’єднує їх одне: неймовірний талант і покликання. Ми щасливі, що можемо розказати всій країні про справжніх супергероїв нашого часу», — коментує засновниця премії Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

Кореспондентка філії Суспільного UA: ТЕРНОПІЛЬ Лілія Лобур поділилася подробицями, як готували проєкт у «червоній зоні».

«Маємо звикати до нових реалій. Для нашої команди Суспільного немає значення, «червона» чи «зелена» зона — ми так само намагаємося професійно виконувати свою роботу з дотриманням вимог карантину. Правда, є речі, які від нас не залежать. Наприклад, сюжет про вчителя — учасника Global Teacher Prize Ukrainian — Василя Дяківа знімали фактично в порожній гімназії. Адже навчальний заклад закрили на карантин. Це було незвично, бо ж учитель завжди асоціюється з уроком у гамірному класі, де на нього дивляться зацікавлені очі учнів, та попри це побачили, що професійний педагог може провести цікавий урок і в таких умовах», — каже Лілія Лобур.

Читайте також: «Відтінки України» — всеукраїнська прем’єра на Суспільному

Один із номінантів, Василь Дяків із Заліщиків, розповів про участь у Global Teacher Prize Ukrainian.

«Я отримав заряд, досвід, нові знайомства, бачення, що справді підтримують ті ідеї, які просуваю або які в мене є. І це важливо», — переконаний учитель основ здоров’я, громадянської освіти, історії України й всесвітньої історії Василь Дяків.

«Хоч у якому місті й зі скількома учнями працює вчитель, від кожного з них залежить майбутнє країни. Ми в цьому проєкті покажемо вчителів із різних регіонів. Бо регіональне Суспільне — ваш найближчий мовник», — зазначила креативна продюсерка «Ранку на Суспільному» Катерина Жуліна.

Нагадаємо, 15 липня на всіх регіональних телеканалах Суспільного стартувало міжрегіональне ранкове шоу. Інформаційно-пізнавальний «Ранок на Суспільному» виходить у будні із 6:30 до 9:00.