Куди поїхати на вихідні — #Мандруй_із_Суспільним

Куди поїхати на вихідні — #Мандруй_із_Суспільним

21 сер. 2020

Філії Суспільного знайомлять глядачів із новими локаціями в спецпроєкті під хештегом #Мандруй_із_Суспільним.

Це короткі відео про цікавинки регіону, маловідомі місця для туристів та місцевих мешканців. До багатьох можна безпечно в умовах карантину дістатися велосипедом чи автівкою. Щоб показати красу локацій, для зйомок використовують дрони.

Читайте також: Як країна святкує День Незалежності: спецефір «Ранку на Суспільному»

Ініціювала спецпроєкт про мандрівки команда UA: ЛЬВІВ. Вони стартували з проєктом #Мандруй_з_Суспільне_Львів у травні й показали найвищу вершину між Карпатами й Уралом — гору Камулу. Відтоді в ефірі UA: ЛЬВІВ та на діджитал-платформах філії вийшло понад десять відео — про давній Звенигород, Костел Усіх Святих у селі Годовиця, Церкву Введення в храм Пресвятої Богородиці й Костел Св. Марії Магдалини в селі Вовків, старовинні замки в Жовкві та Свіржі. Усі відео про Львівщину можна переглянути тут.

Читайте також: «Некревні»: спецпроєкт UA: ПОДІЛЛЯ про іноземців, які живуть в Україні

У липні команда UA: ХЕРСОН запустила проєкт «З південного неба», де розповідає найцікавіші факти про Херсонщину, її мешканців та природу й заохочує мандрувати країною. Національний природний парк «Нижньодніпровський», Олешківські піски, острів Джарилгач, Кам’янська Січ, рожеві озера, Станіславські кручі й херсонські плавні — лише частина того, що вже побачили глядачі телеканалу й підписники сторінок у соцмережах. Усі відео про Херсонщину дивіться тут. 

Нині #Мандруй_із_Суспільним виходить у «Ранку на Суспільному», в ефірі філій, що працювали над відео, та на цифрових платформах. Діджитал-відділ адаптує проєкт для соцмереж. Команда ранківців додає до відео маршрути до конкретних локацій. 

«Від початку серпня щодня в проєкті «Ранок на Суспільному» ми розповідаємо й показуємо глядачам унікальні місця, куди можна поїхати відпочивати із сім’єю, друзями чи просто побути наодинці. У сюжетах від регіональних кореспондентів — туристичні пам’ятки нашої країни, унікальні храми, села чи будівлі, місцева природа або маловідомі локації в області, які зацікавлять мандрівників та прихильників різних напрямів туризму, — розповідає креативна продюсерка департаменту регіонального мовлення Катерина Жуліна— Мета — популяризувати історико-культурні й природні об’єкти в Україні. Наприклад, не обов’язково їхати до Франції, щоб побачити лавандове поле. Досить приїхати в Закарпатську область, у місто Перечин, на Лавандову гору. Про це невдовзі розкаже в ефірі «Ранку на Суспільному» в сюжеті кореспондент з Ужгорода Даніїл Самсонов».

Читайте також: Як країна святкує День Незалежності: спецефір «Ранку на Суспільному»

UA: МИКОЛАЇВ стартував із відео про штучний каньйон із водоспадом — Софіївське водосховище. Далі була розповідь про село Мигія, яке вважають одним із семи природних чудес України. Тут зберігся млин поміщика й мецената Йосипа Скаржинського. Мигійські пороги є частиною Національного природного парку «Бузький Гард». Сюди з’їжджаються любителі екстремального відпочинку.

Ці й інші розповіді від команди UA: МИКОЛАЇВ, зокрема про мандрівку на каяках, Єланецький степ та музей ракетних військ, дивіться за посиланням.

Команда UA: ХАРКІВ у ранковій рубриці «Мандруй із Суспільним» розповідає про покинутий аеродром під Вовчанськом, який уже понад десять років без охорони. На ньому досі стоять цивільні гелікоптери й реактивні літаки. До 2004 року тут була тренувальна база парашутистів.

Читайте також: #ВІЛЬНІ — спецпроєкт UA: ВОЛИНЬ до Дня Незалежності

Перша мандрівка від UA: ЧЕРКАСИ — Кам’янка, «Зелений будиночок» родини Давидових. У цьому флігелі була частина бібліотеки Давидових, більярдна й столи для ігор, тому його ще називають «Картковим будиночком». Також команда розповіла про Шевченківський національний заповідник.

Регіональні команди працюють далі над відео #Мандруй_із_Суспільним. Розповіді про цікавинки інших областей невдовзі з’являться в «Ранку на Суспільному», в ефірі філій та на сторінках у соцмережах.

Нагадаємо, «Ранок на Суспільному» виходить на всіх регіональних телеканалах Суспільного із 6:30 до 9:00. Дивитися онлайн проєкт можна на сайтах філій. Найцікавіші рубрики та включення — на ютуб-каналі