Суспільне запускає спортивну секцію на новинному сайті suspilne.media

Суспільне запускає спортивну секцію на новинному сайті suspilne.media

20 сер. 2020

У серпні на сайті suspilne.media запрацювала спортивна секція, котру планували до Олімпійських ігор-2020 у Токіо, які перенесли через карантин.

Читайте також: Як країна святкує День Незалежності: спецефір «Ранку на Суспільному»

Виконавчий продюсер творчого об’єднання спортивних програм UA: ПЕРШИЙ Микита Хорозов розповів про ідею створення секції:

«Спеціалізований сайт — наступний крок у розвитку спортивного напряму на Суспільному. Наша команда тривалий час хотіла реалізувати цю ідею, аби розширити аудиторію і дати споживачам спортивного контенту ще більш безпосередній доступ до світу спорту. У телевізійному ефірі Суспільного спорт обмежений часом та сталою сіткою мовлення. Водночас цифрова платформа дає нам змогу значно розширити той продукт, який ми здатні виробляти. Це й спортивні трансляції, і стріми безпосередньо з місця подій, й ексклюзивні матеріали від наших топових спортсменів, розширення видів спорту, із якими ми готові знайомити наших глядачів. Тож ми стартуємо й бажаємо всім приємного перегляду».

Читайте також: UA: ПЕРШИЙ покаже прем’єру документального фільму «Концтабір Ізоляція»

Спортивні трансляції демонструють високі показники на лінійних платформах Суспільного. Компанія має ексклюзивні права на великі міжнародні події, які можуть поширюватися й на цифрові платформи.

«2020-й — рік створення єдиної діджитал-екосистеми. Це означає, що ми запустимо кілька сайтів, об’єднаних однією CMS. Для нашого читача це буде єдиний сайт із секціями, для нас — щоразу інший вид розробки. Наприклад, спортивна секція має функцію спортивних трансляцій, якої не передбачено на новинному сайті. Восени ми запустимо секцію культури, котра матиме функцію онлайн-телебачення, тому що сайт культури об’єднає в собі телеканал, програми, онлайн-новини та статті. Секція радіо, котру ми запустимо останньою, наприкінці року, матиме свій набір функцій, наприклад інтегрований софт для автоматичної публікації програм, які щойно прозвучали в ефірі», — зазначила генеральна продюсерка цифрових платформ Тетяна Кисельчук.

Наразі спортивна платформа працює в тестовому режимі, триває робота над бізнес-процесом між спортивним департаментом і діджитал-дирекцією, щоб ефективно використовувати ресурси й надавати неупереджену, своєчасну та якісну інформацію аудиторії Суспільного.

Проєкт «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні» реалізується у співпраці з Офісом медіарозвитку Шведського радіо за за фінансової підтримки Швеції.