Суспільне Карпати покаже наживо виставу «Нація» із вершини гори Піп Іван

Суспільне Карпати покаже наживо виставу «Нація» із вершини гори Піп Іван

20 сер. 2020

У День Незалежності України, 24 серпня, актори Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка зіграють виставу «Нація» за однойменною книгою Марії Матіос на кількох майданчиках будівлі колишньої астрономічної обсерваторії, що на горі Піп Іван. 

Телеканал UA: КАРПАТИ покаже дійство наживо. Трансляцію онлайн вестимуть на сайті Суспільного Карпати та на сторінці в YouTube.

«Для нас це шалений виклик. Але водночас — це рідкісна можливість показати справді унікальну виставу нашим глядачам та підписникам. Ще допрацьовуємо технічні моменти трансляції: у горах непередбачувана погода і можуть виникнути проблеми зі зв’язком. Готуємося до всього, адже ми ніколи не вели прямої трансляції із високогір’я Карпат. Втім, це надзвичайно захоплює та надихає, тож я маю надію, що все вдасться», — каже продюсерка Суспільного Карпати Галина Держипільська.

Гора Піп Іван — вершина Карпат, висота якої становить 2 028 м. Астрономічна обсерваторія колишнього Варшавського університету там — це найвищий високогірний об’єкт України. Її збудували у 1936-1938 роках. Вистава на вершині стане спільною роботою Франківського драмтеатру та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Як зазначає керівник театру, вистава на горі відбудеться незалежно від того, якою буде погода: якщо йтиме дощ, актори гратимуть «Націю» у приміщенні обсерваторії, якщо буде сонячно — надворі. Організатори дійства просять театралів не підніматися на Піп Іван, щоб побачити виставу: для бувалих підйом та спуск на вершину займає близько семи годин. 

Попередньо заплановано стартувати із показами вистави онлайн о 14:00 та о 20:00. Час початку може змінитися через погодні умови, тож стежте за анонсами на офіційних сторінках у соцмережах філії. 

Нагадаємо, оперативні новини Прикарпаття читайте на цифрових платформах Суспільного Карпати: