Міжнародна співпраця, оновлені студії та міцна команда: менеджерка Суспільного Прикарпаття про роботу за рік

Міжнародна співпраця, оновлені студії та міцна команда: менеджерка Суспільного Прикарпаття про роботу за рік

13 гру. 2019

Менеджерка Суспільного Прикарпаття Наталія Кияницька розповіла, що вдалося реалізувати у 2019-му році, та поділилася планами на 2020-ий

«Нове обладнання, оновлення студій, ремонти приміщень, співпраця з європейськими мовниками й навчання наших працівників — головні маркери роботи цього року Суспільного в Івано-Франківську», — зазначила Наталія Кияницька

Цьогоріч команда філії Суспільного на Прикарпатті стала однією із 4-ох, які взяли участь у проєкті шведсько-української співпраці «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні». Восени на телерадіокомпанії відбулася низка воркшопів і тренінгів для журналістів новин, ранкового проєкту й суспільно-політичного напряму філії, а також для команди радіо.

«Найважливіше у цій співпраці — безцінний досвід та знання, якими із нами поділилися іноземні колеги. Спільно зі шведськими медійниками ми розробили digital-стратегію, встановили KPI — показники ефективності, визначили, як їх вимірювати та як досягти. Крім цього, працівники Суспільного їздили у Швецію на навчання. А ще — філія отримала нову техніку від іноземних партнерів. Це дозволяє підвищити якість наших ефірів, поліпшити роботу на цифрових платформах», — розповідає менеджерка. 

Однією із найбільших перемог Суспільного Прикарпаття менеджерка вважає створення професійної та ідейної команди. «Ми вміємо ефективно працювати, мобілізуватися для створення нових проєктів, ми добре виступаємо і на спортивних турнірах серед ЗМІ. Про нас говорять як про авторитетний засіб масової інформації. Бо ми не працюємо в інтересах окремих груп чи людей. Для нас найважливіше це уся громада. Суспільне працює для суспільства», — каже Наталія Кияницька.

У 2019-му команді філії вдалося провести кілька капітальних та косметичних ремонтів, оновити студії та довести до ладу систему дощоприймачів і заземлення. «Ми оновили декорації у новинній студії та студії «Теми дня» — змінили фон, встановили підсвітку, виготовили брендовані стійки. Крім того, відремонтували кілька кабінетів, покрівлю філії та гаражів, модернізували освітлення холів, підсвітили центральний вхід та вивіски, повністю замінили усі ринви, водостоки, дощоприймачі на адмінбудівлі. Ми провели повну діагностику заземлення будівлі філії і устаткування, змонтували контур заземлення. Також ми перевірили вентиляційну систему й склали кошторис для її модернізації», — розповіла Наталія Кияницька. 

На запитання про найбільшу перешкоду, яка завадила реалізувати задумане у 2019-му, менеджерка Суспільного Прикарпаття відповіла: «Недостатнє фінансування. Адже не все можна зробити «голими» руками та на «голому» ентузіазмі. Усі працівники філії є фанатами своєї роботи. Практично кожен із них постійно генерує хороші ідеї. На жаль, не всі із них ми можемо реалізувати. Дещо відкладаємо на потім, дещо намагаємося втілити тією кількістю техніки, людей та коштів, що є зараз. Сподіваємося, у 2020-му вдасться більше».

Керівники та журналісти регіонального Суспільного мовника регулярно беруть участь у публічних подіях: ініціюють відкриті дискусії, лекції та челенджі, представляють професію журналіста й оператора на профорієнтаційних ярмарках, щомісяця проводять екскурсії залаштунками телерадіокомпанії для всіх охочих. «Важливо, щоб люди знали про неупереджену та якісну медіакомпанію, яка працює за журналістськими стандартами. Ми пишаємося, що Прикарпатське Суспільне отримує потужний фідбек від аудиторії і наш глядач та слухач ділиться із нами власними проблемами та досягненнями. Ми абсолютно відкриті для громадськості», — зазначає менеджерка філії в Івано-Франківську. 

Як розповіла Наталія Кияницька, серед найголовнішого у 2020-му — продовжувати вдосконалюватися у роботі із digital-контентом, придбати нове світло у телевізійну студію, оновити фасад будівлі та провести низку ремонтів всередині. А ще — обладнати систему резервного джерела електропостачання. 

Нагадаємо, на початку грудня у Києві відбулася координаційна зустріч продюсерів та менеджерів філій Суспільного, де обговорили плани на прийдешній рік.