В ефір UA: КАРПАТИ повертається проєкт «Виборчий округ» 

В ефір UA: КАРПАТИ повертається проєкт «Виборчий округ» 

14 лис. 2019

15-го листопада о 19:20 на Суспільному Прикарпаття стартує новий сезон проєкту «Виборчий округ». Перший ефір — із народним депутатом України Ігорем Фрісом, який представляє у Верховній Раді інтереси жителів 84-ого округу. Запитання для народного обранця готували журналісти Суспільного спільно із громадою — незалежними експертами та виборцями. 

«Виборчий округ» — це програма, де народні депутати України, які перемогли на мажоритарних округах, звітують про виконані та невиконані передвиборні обіцянки. У цьому сезоні аналізуватимуть роботу депутатів Верховної Ради за 100 днів після виборів.

Народним депутатам заздалегідь надсилають офіційні листи-запрошення взяти участь у проєкті. Перед ефіром програми журналісти працюють на конкретних округах: спілкуються із місцевими мешканцями й відвідують громадські приймальні обранців. 

«Поки що із семи нардепів маємо дві повноцінних згоди і одну за умови наявності часу під час роботи на окрузі наступного тижня», — розповіла продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. І додала:  «Цей сезон проєкту відрізнятиметься візуально: ми знімаємо програми у нашій студії, а не на виїзді, як було до того»

Якщо обранець із різних причин не зможе взяти участі у «Виборчому окрузі», в ефір вийде не 26-хвилинна, а скорочена до 13 хвилин програма, де його діяльність аналізуватимуть експерти й оцінюватимуть мешканці округу.

Нагадаємо, за перші три місяці проєкту «Виборчий округ» наприкінці 2018 року в ефір вийшло 75 програм за участі депутатів VIII скликання.