Конкурс на директора НАБУ — «Схеми» перевірили кандидатів на керівника бюро

Конкурс на директора НАБУ — «Схеми» перевірили кандидатів на керівника бюро

17 лют. 2023

Хто претендує на посаду керівника Національного антикорупційного бюро і які зв’язки з владою мають кандидати — у понеділок, 20 лютого, о 19:40 в ефірі проєкту «Суспільне. Спротив» на Суспільне Івано-Франківськ та інших місцевих каналах Суспільного дивіться нове розслідування проєкту «Схеми» від команди Радіо Свобода. 

Національне антикорупційне бюро розслідує корупційні та інші кримінальні злочини, до яких причетні українські високопосадовці. Зараз триває конкурс на посаду директора НАБУ, який керуватиме бюро наступні 7 років.

Читайте також: Олександра Новосел, Суспільне Харків: «Бачу життя, попри війну»

У конкурсі за цю посаду змагається 21 кандидат. Вони вже склали тести на знання законів та розв’язання логічних задач, попереду ще співбесіди на доброчесність та компетентність.

Журналісти «Схем» уважно придивлялися до всіх кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро — і до деяких із них виникли запитання. Наскільки майбутній керівник НАБУ буде незалежним від вказівок влади? Хто фіналісти та як у них із доброчесністю — дивіться у новому випуску проєкту.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на місцевих каналах Суспільного Мовлення і супутниковому телеканалі Суспільне Новини. Добірки-дайджести з проєкту — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00. Онлайн «Суспільне. Спротив» дивіться на сайтах місцевих каналів та ютуб-каналах Суспільне РівнеСуспільне Ужгород та Суспільне Львів.

Програма «Схеми: корупція в деталях» є проєктом Радіо Свобода, яка багато років поспіль робить розслідування та аналітику політичної корупції. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.