#коли_надовго_означає_назавжди — спецпроект Суспільного до Дня пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

#коли_надовго_означає_назавжди — спецпроект Суспільного до Дня пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

26 кві. 2019

До Дня пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи філії Суспільного підготували міжпрограмні ролики, у яких люди різного віку з усіх регіонів країни розповідають про те, що для них означає ця трагедія.

Своєрідною назвою спецпроекту стала фраза "коли надовго означає назавжди". За словами генпродюсерки регіонального мовлення Марії Фрей, вона передає усвідомлення фактичної незворотності наслідків катастрофи.

"Коли сталася трагедія, перше враження було, що все швидко мине. Потім почали звикати до слів, що це надовго. Зрештою, ми зрозуміли, що в межах людського життя — це означає саме "назавжди”, — каже Марія Фрей.

Ролик перший. Їм від 10 до 33 років. Вони народилися вже після катастрофи. Але Чорнобиль не знає минулого часу.

Журналісти Суспільного запитали в мешканців з усіх областей, що таке Чорнобильська катастрофа, із чим у людей асоціюються ці слова. Відповіді умовно поділили на 2 групи: на 2 покоління, які народилися до й після трагічної аварії на Чорнобильській АЕС, тобто віком до 33 років і старших.

Ролик другий. Хаос. Відчуття страху, але не паніки. Героїзм. Яким є Чорнобиль для тих, хто особисто зіткнувся з трагедією?