Як іванофранківка Катерина «Грета» Бринецька захищає Україну — інтерв’ю Суспільному

Як іванофранківка Катерина «Грета» Бринецька захищає Україну — інтерв’ю Суспільному

11 жов. 2022

Іванофранківка Катерина Бринецька на позивний «Грета»  воює солдатом-стрільцем у 78 батальйоні 102 окремої бригади територіальної оборони. Команда Суспільне Івано-Франківськ записала інтерв’ю з військовою для міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив». Розмовляла з Катериною журналістка Ірина Каразуб, відеооператор — Олег Кочержук, монтаж — Тетяна Василів.

У військкомат Катерина Бринецька прийшла 24 лютого. А за два місяці відправилася на фронт. На місяць швидше пішов воювати її чоловік Денис. Він служить в іншому підрозділі бойовим медиком. На повернення подружжя з війни очікує двоє дітей: 10-річний Марко та 5-річна Меланія. 

«Не можу сказати, що там (на передовій — ред.) страшніше. Там — зрозуміліше. Напевно, найважче — це дивитися, як на твоїх друзів “накидують” орки за дві посадки перед тобою, а ти нічим друзям не можеш допомогти», — зізнається Катерина Бринецька.

Читайте також: Як правильно говорити з дітьми про День захисників та захисниць

Під час короткої відпустки з передової додому Катерина розповіла Суспільному, як наважилася піти в ЗСУ, як пояснює дітям ситуацію в країні, а також поділилася історіями з фронту. 

Онлайн дивитися «Суспільне. Спротив» можна на сайтах телеканалів і на ютуб-каналі Суспільне Новини.

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. На Прикарпатті Суспільне — це телеканал Суспільне Івано-Франківськ та Українське Радіо Карпати.

Оперативні новини про Івано-Франківщину — на цифрових платформах: