«День Української Державності. Історія крізь музеї» — спецефір Суспільного

«День Української Державності. Історія крізь музеї» — спецефір Суспільного

26 лип. 2022

У четвер, 28 липня, на телеканалі Суспільне Культура о 20:00 вийде спеціальний ефір «День Української Державності. Історія крізь музеї». Протягом двох з половиною годин ведучі Єлизавета Цареградська та Юрій Макаров проведуть глядачів через сім ключових періодів становлення української державності і висвітлять її тисячолітню традицію. До виробництва спецефіру долучилися команди Суспільного з регіонів, зокрема й Суспільне Івано-Франківськ.

Читайте також: Новини культури, авторські колонки та ексклюзивні інтерв’ю — Суспільне Культура запускає телеграм-канал

«У програмі ми розкриємо сім епох: Русь-Україна, Руське Королівство, період перебування у складі Великого Князівства Литовського та Речі Посполитої, держави Війська Запорізького, переділу Російської й Австро-Угорської імперій та становлення УНР, радянська окупація й врешті — відновлення незалежності України», — розповідає шеф-редакторка проєкту Катерина Данилович.

У цьому ведучим допоможуть музеї, адже саме вони зберігають свідчення української державності, додає редакторка етеру Ольга Носко«Нашими провідниками в історію державності стануть музеї та заповідники — від Софії Київської до "Давнього Галичу", від "Території терору" до музею "Революції Гідності". Нам важливо показати глядачам, що навіть попри повномасштабну війну, музеї продовжують захищати докази української державності. Пам’ятаємо — переможемо».

Глядачі дізнаються цікаві факти про становлення України, познайомляться з артефактами епох та почують розвінчування найпоширеніших міфів української історії.

До виробництва спецефіру «День Української Державності. Історія крізь музеї» долучилися команди Суспільного з Запорізької, Волинської, Рівненської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Дивіться спецефір, створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, 28 липня о 20:00 на телеканалі Суспільне Культура та на ютуб-сторінці.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини від Суспільного — на сайті suspilne.media.

Оперативні новини від Суспільне Івано-Франківськ — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: