«Моє право» та «Конституція вільних» 一 спецпроєкти Суспільного до Дня Конституції України

«Моє право» та «Конституція вільних» 一 спецпроєкти Суспільного до Дня Конституції України

28 чер. 2022

28 червня до Дня Конституції України регіональні телеканали Суспільного, зокрема Суспільне Івано-Франківськ, між основними телепрограмами покажуть спецпроєкти команди Суспільне Хмельницький «Моє право» та «Конституція вільних» від Суспільне Тернопіль

«Моє право» 一 проєкт про те, як українці можуть реалізовувати свої права та обов’язки в умовах війни. Це історії українців з Хмельницького, Києва, Новомосковська Дніпропетровської області та Харкова. Глядачі Суспільного почують тих, хто зіткнувся зі звичайними викликами війни, — перерване навчання, неможливість вчасно отримати медичну допомогу та знайти житло, бути змушеним кидати бізнес і виїжджати на безпечну територію. Разом із тим — це мотиваційні розповіді про те, що життя продовжується. 

«Історії, що звучать у проєкті, не були б помітними ні для суспільства, ні для самих героїв, якби не війна. Бо це — життєві соціальні потреби: медичний сервіс, освіта, професійна зайнятість, житло. Але нині вони перетворилися на фронт — для когось особистий, і для всіх нас — фронтовий тил. І він потужно працює на забезпечення і нашої славетної армії, а разом із ЗСУ — на нашу перемогу», — розповідає продюсерка Суспільне Хмельницький Любов Тімкова.

Читайте також: Головне про Крим — щоп’ятниці в марафоні «Суспільне. Спротив»

Над спецпроєктом «Моє право» працювала команда Суспільне Хмельницький: Любов Тімкова, Наталя Паляниця, Олександр Крентовський, Олександр Горішевський.

«Ми спробували розповісти, як гарантовані Конституцією України права реалізовуються в умовах війни, як держава створює умови для збереження цих прав людей, — розповідає подробиці проєкту Наталія Паляниця, кореспондентка Суспільне Хмельницький. 一 Героями відео стали студентка Ольга Поліщук, підприємець із Донеччини Станіслав Кривулянський, Анастасія Васильєва з Дніпропетровської області, яка під час війни на сьомому місяці вагітності переїхала у Хмельницький; багатодітна матуся Наталія Богуславська, від 2014 року двічі переселена з Донецької області. Всі вони розповідають про те, як їм вдається реалізовувати свої конституційні права під час війни».

Суспільне Тернопіль також готує серію відео з назвою «Конституція вільних». У відео проілюстрували статті з Конституції України, які гарантують права та обов’язки громадян. 

«В умовах, в яких ми живемо, важливий кожен день. День Конституції цьогоріч особливий, адже наші військові щодня захищають кожне слово нашого головного закону. Наш спецпроєкт покликаний нагадати усім громадянам їхні права, а також вселити непохитну віру в те, що ніхто не має права їх забирати грубою силою, брехнею і зброєю», — розповідає Людмила Пиріг, режисерка Суспільне Тернопіль, яка працювала над спецпроєктом.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Читайте Суспільне Новини на сайті  suspilne.media.

Оперативні новини від Суспільне Івано-Франківськ — на сайті Суспільне | Новини та у соцмережах: