Скорик, Барвінський, Івасюк: музика українських композиторів — на Суспільне Івано-Франківськ

Скорик, Барвінський, Івасюк: музика українських композиторів — на Суспільне Івано-Франківськ

10 чер. 2022

Цими вихідними, 11 та 12 травня, о 18:50 в ефірі регіональних телеканалів Суспільного дивіться перші дві частини телеверсії концертів фестивалю «Українська метафізика». Над проєктом працювала команда Суспільне Чернівці, яка на початку травня відзняла ці музичні події. 

«Виїзні студії — це завжди та робота, яка потребує більше уваги та зосередженості на всіх її етапах. Те, що бачить глядач в ефірі, це фінальний, кінцевий результат. Але цьому передує велика організаторська робота усіх наших телевізійних служб, а це технічна, інженерська група, творчо-виробнича група — режисери, оператори, звукорежисери та редакторська група, які тісно, злагоджено, професійно мають співпрацювати як єдина команда, яка працює на один результат. Результат нашої спільної роботи глядач побачить і почує в ефірі Суспільного», — каже режисерка Суспільне Чернівці Юлія Тодерян.

«Українська метафізика» поєднала симфонічну та камерну, інструментальну та хорову музику. У програмі — твори Мирослава Скорика, Василя Барвінського, Андрія Штогаренка, Євгена Станковича, Володимира Івасюка та інших українських композиторів. 

«Артисти Чернівецької філармонії разом з колегами з різних міст об’єдналися для того, аби розповісти світові про українську музичну культуру. Звучали Барвінський, Скорик, Лисенко. Скрипка, віолончель, а також рояль в органному залі доповнювали творчу атмосферу», — розповіла режисерка Юлія Мілімонко.

Третя частина телеверсії «Української метафізики» вийде наступного тижня. 

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське РадіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії