«Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

«Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

18 лис. 2021

У суботу, 20 листопада, о 17:15 в ефірі телеканалу UA: КАРПАТИ та усіх регіональних каналів Суспільного — прем’єра першої серії документального фільму про роботу медиків «Між життям та смертю». Проєкт став переможцем відкритого відбору «Створюй із Суспільним» торік. Над фільмом працював житомирський продакшен під керівництвом Назарія Томчука

«Робота над проєктом була кропітка. Адже, карантин і, розумієте, усі герої були завантажені також “чужою” працею з хворими на ковід. Частину зйомок ми провели у захисних костюмах. Піт, спека, годинні очікування наступних операцій, бо пацієнт передумав із дозволом. Та все ж, ми впоралися. Я задоволений результатом. Знаю, заплановане ми виконали так, як і хотіли. Певно, в цьому і є приємність співпраці з Суспільним — тут дають здійснитись найрізноманітнішим ідеям. Вірю, глядач оцінить і нашу працю, і працю лікарів — складну, але таку важливу», — говорить автор проєкту Назарій Томчук.

Читайте також: До захисту відібрали три житомирських проєкта «Створюй із Суспільним»

Мета проєкту — змінити ставлення до українських лікарів, які щодня чесно, сумлінно та ефективно роблять свою роботу, а також — повернути повагу до вітчизняної медицини.

«Цей проєкт сьогодні є дуже актуальним. Він показує реальність, в якій живуть та працюють лікарі. Вони зіштовхуються з нерозумінням держави, пацієнтів, суспільства в цілому. Це люди, які перебувають у постійному стресі та щодня між життям і смертю», — каже продюсер Житомирської філії Костянтин Кас’ян.

Глядачі побачать 8 історій про лікарів різних ланок, від рішень яких залежить життя людей.  Невисока зарплатня, нестача технічного обладнання, кадровий голод не зупиняють цих лікарів професійно виконувати свої обов’язки.

Нагадаємо, регіональні телерадіоканали разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо Промінь Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні —  Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.