«По-сусідськи з Дністром» — міжрегіональний радіопроєкт команди Суспільного

«По-сусідськи з Дністром» — міжрегіональний радіопроєкт команди Суспільного

2 лис. 2021

3 листопада о 12:10 стартує суспільно-політична програма «По-сусідськи з Дністром» про туристичний потенціал і розвиток Дністровського каньйону. Програма виходитиме щосереди в радіоефірі ХмельницькоїТернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької філій Суспільного.

Читайте також: «Українською — вільно» — спецпроєкт команди Суспільного в регіонах до 9 листопада

Журналісти Суспільного аналізуватимуть у проєкті екологічні проблеми річки Дністер, розвиток інфраструктури придністрянських територіальних громад, залучення інвестицій у розбудову сіл та зеленого туризму. Це ефірна розмова про причини й наслідки усіх процесів, пов’язаних з Дністром та прибережною смугою ріки.

«У телефонній розмові директор КП “Дністровський регіональний ландшафтний парк ім. Сергія Дідича” Михайло Ковтун сказав: “Ставимо завдання ідентифікувати іншу дестинацію, де також можна відпочивати і яку варто розвивати на Івано-Франківщині. Це Дністер”. Радіожурналісти Українського радіо Карпати, долучаючись до проєкту, підтримують позицію Михайла Ковтуна і будуть популяризувати Дністер як мальовничу місцевість зі значним рекреаційним потенціалом і можливостями для громад», — розповіла авторка й ведуча проєктів на Українському радіо Карпати Світлана Усатюк.

Такі міжрегіональні проєкти — не новинка для команди Українського радіо. Раніше журналісти Суспільного розпочали виготовляти проєкти «Після фронту» та «Українською — вільно»

«Завдання журналістів регіональних редакцій — не лише створити якісний, збалансований та цікавий міжрегіональний проєкт, а й привернути увагу до віддалених містечок та громад довкола Дністра, познайомити з ними слухачів, які не бували у цій місцевості. Власне, сила Суспільного — у нашій можливості розповідати локальні історії на всеукраїнському рівні», — каже виконавча продюсерка Українського радіо Юлія Шелудько.

Нагадаємо, Українське радіо — найбільша FM-мережа й найпопулярніше розмовне радіо України із середньодобовим охопленням майже мільйон радіослухачів.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії.

На Прикарпатті це — телеканал UA: КАРПАТИ і Українське радіо Карпати.

Слухати Українське радіо Карпати можна онлайн та на частотах: 

  • Верховина - 103,6 FM
  • Івано-Франківськ - 100,4 FM
  • Калуш - 100,1 FM
  • Косів - 100,6 FM
  • Яремче - 100,2 FM

Дивитися телеканал UA: КАРПАТИ онлайн — за посиланням.