Команда Суспільного в регіонах долучиться до рекорду з висадження дерев проєкту «Greening of the Planet»

Команда Суспільного в регіонах долучиться до рекорду з висадження дерев проєкту «Greening of the Planet»

29 жов. 2021

30 жовтня відбудеться масштабна акція «Висадження дерев мільйоном людей за одну добу». Цього дня команда регіонального мовлення Суспільного готується до спецефіру, де разом із сотнями тисяч людей у різних частинах нашої планети висаджуватиме дерева. Суспільний мовник — генеральний інформаційний партнер цієї ініціативи та проєкту «Greening of the Planet» («Озеленення планети»).

Спецефір «Greening of the Planet “Висадження дерев мільйоном людей за добу”» дивіться на усіх регіональних телеканалах Суспільного 30 жовтня з 14:50 до 15:50. Проведуть прямий ефір ведучий «Ранку на Суспільному» Віктор Дяченко та Ганна Крисюк, ініціаторка глобального міжнародного проєкту «Greening of the Planet».

«Саджати дерева — це може видаватися банальним і нудним, але якщо робити це в правильній компанії — все інакше. Насправді ця ініціатива мене захопила ще у квітні, коли ми розповідали нашим глядачам про масові висадки дерев у регіонах. Тоді й народилася ідея — стати частиною цієї корисної ініціативи, — ділиться Віктор Дяченко. — 30 жовтня у Національному ботанічному саду імені М. М. Гришка ми мріємо висадити мільйонне дерево та спільно встановити рекорд. Це стане приємним бонусом для організаторів та новим етапом до озеленення планети. А головне — кроком до нового рекорду — 100 млн дерев».

У прямих включеннях кореспонденти Суспільного з Вінниці, Львова, Черкас, Кропивницького, Запоріжжя разом зі співорганізаторами акції  розповідатимуть, як до ініціативи долучаються в їхньому регіоні. Також заплановано скайп-увімкнення з учасниками ініціативи озеленення у Тунісі, Німеччині, Канаді та Португалії. Трансляція онлайн — на сайтах регіональних філій та фейсбук-сторінці Суспільне Київ.

«Одним із пріоритетів у роботі регіонального мовлення Суспільного є здійснення трансляцій ключових подій в регіонах. Наші технічні можливості дозволяють об’єднати включення з усієї країни. В телеефірі ми покажемо наживо, як ваші міста долучаються до цієї акції», — розповідає креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна.

Загалом, щоденно в ефірі «Ранку на Суспільному» команда розповідає про підготовку в регіонах. Оскільки умовою акції є не лише висадження дерева, а й догляд за ним, то нині відбувається пересадження тих дерев, які з різних причин не прижилися. У квітні ціллю було посадити 1 мільйон дерев, нині — об’єднати спільною метою озеленення 1 мільйон людей. Тож у кожного глядача Суспільного є змога зареєструватися на участь в акції. 

«Об’єднувати людей навколо теми озеленення та відновлення екосистеми Землі не менш важливо, ніж висаджувати дерева. Саме це допомагає змінювати філософію мислення, бо людина, яка посадила дерево і доглянула його, буде більше опікуватися екологічною ситуацією. Тож чим більше людей приєднається до нашої ініціативи, тим більше добра і дерев буде на Землі. Саме в наших руках доля планети і наше Завтра!» — Ганна Крисюк, ініціаторка глобального міжнародного проєкту Greening of the Planet.

Більше про спецпроєкт Віктор Дяченко розповів у випуску «Сьогодні. Вдень» на Українському радіо. Слухайте розмову за посиланням.

Ведучий «Ранку на Суспільному» Віктор Дяченко та ведуча Українського радіо Галина Бабій

Зазначимо, «Ранок на Суспільному» — це міжрегіональний проєкт, що виходить на усіх регіональних телеканалах Суспільного щобудня з 6:30 до 9:00

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Мета проєкту «Greening of the Planet» — привернути увагу до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми Землі, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей по всій планеті, об’єднати 1 мільйон людей за добу довкола теми висадження дерев, провести загальнодержавну та міжнародну інформаційну кампанію з висадження дерев та популяризувати тему озеленення планети.