Суспільне розповідатиме про розвиток критичного мислення до Всесвітнього тижня медіа- та інформаційної грамотності

Суспільне розповідатиме про розвиток критичного мислення до Всесвітнього тижня медіа- та інформаційної грамотності

26 жов. 2021

Команда ранкового міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному», у межах Всесвітнього тижня медіа- та інформаційної грамотності, розповідатиме про одну із найважливіших навичок сучасності — критичне мислення. А саме про те, як і навіщо її розвивати, як перевіряти інформацію і протистояти загрозі дезінформації та фейків. 

Спецпроєкт «Тиждень медіаграмотності на Суспільному» триватиме до 29 жовтня. У ранкових ефірах вийде п’ять сюжетів про те, як люди різного віку, від наймолодших до літніх, скориставшись навичками медіаграмотності, змінили своє життя. На прикладах реальних життєвих історій, глядачі дізнаються, як «прокачати» свої навички критичного мислення, а також отримають практичні поради від експертів. Найцікавіші моменти спецпроєкту можна буде побачити на ютуб-каналі Суспільне Країна

Наразі глядачі шоу «Ранок на Суспільному» вже дізналися про важливість розвитку критичного мислення у дітей та підлітків. А в наступних телеефірах довідаються про те, чому українські виші не розвивають цих навичок у студентів, як уміння критично мислити допомагає в роботі, а також про те, як гармонізувати свої відносини з іншими та почуватися задоволеними життям, розвинувши своє критичне мислення й емоційний інтелект.

Спецпроєкт «Тиждень медіаграмотності на Суспільному» підготовлений у межах інформаційного партнерства Суспільного мовника з Міністерством культури та інформаційної політики України в частині реалізації національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр».

Нагадаємо, з 25 по 29 жовтня в Україні проходитиме започаткований ЮНЕСКО щорічний Тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

Серед запланованих заходів проєкту «Фільтр» — флешмоб #яфільтрую, серія онлайн-дискусій «Медіаграмотність та освіта, медіа, бізнес», запуск національного конкурсу «Репортер» у співпраці з UNICEF та Шведським посольством, публікація інструментарію з медіаграмотності для шкіл від Шведського інституту, відкриття у м. Славутич медіаграмотного лабіринту разом з командою IREX, а також запуск в Україні клубів з медіаграмотності.

Проєкт «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики має власну онлайн-платформу, на якій зібрані кращі навчальні проєкти державних органів влади, громадських організацій, міжнародних партнерів у сфері медіаграмотності. На сайті у вільному доступі розміщені  матеріали для учнів та вчителів, студентів та викладачів, а також для всіх, хто прагне зробити критичне мислення своєю щоденною навичкою.

Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

Фото — з фейсбук-сторінки проєкту «Фільтр»