UA: КАРПАТИ транслюватиме наживо найцікавіше з «Днів Карпатської культури»

UA: КАРПАТИ транслюватиме наживо найцікавіше з «Днів Карпатської культури»

6 лип. 2021

У середу, 7 липня, команда UA: КАРПАТИ розгорне в Косові на фестивалі «Дні Карпатської культури»* виїзну студію просто неба. Найголовніші події Суспільне покаже наживо на ютуб-сторінці, а також здійснюватиме запис для майбутніх трансляцій на регіональних телеканалах та UA: Українське радіо Карпати.

На локації фестивалю працюватиме команда UA: КАРПАТИ та пересувна телестанція Суспільного із Чернівців. 

Гостями виїзної студії стануть майстри народного ремесла Карпат: косівської мальованої кераміки, ліжникарства, ткацтва, вишивки, писанкарства, художньої обробки металу й різьби на дереві. Розмову із ними дивіться о 14:00. 

«Впродовж трансляції плануємо розповідати й про історію фестивалю. Мистецьке дійство триває вже 10 років, від 2011-го, і проводиться всьоме. Суспільне зберегло унікальні архівні кадри з минулих років», — розповіла продюсерка UA: КАРПАТИ Галина Держипільська. 

О 16:00 на глядачів Суспільного очікує показ автентичних колекцій: «Несу в бесагах пам’ять роду» (від етнографа, колекціонера, модельєра Богдана Петричука), «У Косів на храм» (народні строї Косівщини від жителів 11 сіл Косівської громади, що приїхали і на храмове свято, і на фестиваль «Лудинє»); «Нове життя старого лудинє», а також дефіле відомих творчих фамілій Стрипків, Кіщук-Рибенчуків, Стринадюк-Ониськів-Федур, Борис, Фартушинських, Стринадюків, Шкром’юків. Темою показів традиційного строю та одягу «Лудинє» було обрано «Фамілію» — саме таким словом називали свої родини гуцули по обидва боки Черемоша.

«Для нас важливо — підтримувати такі події. Плануємо ще й радіоверсію проекту, а телеверсію мистецького дійства покажемо в липні телеглядачам Суспільного всієї України», — анонсувала Галина Держипільська. 

Нагадаємо, Івано-Франківська філія Суспільного (телеканал UA: КАРПАТИ та UA: Українське радіо Карпати) — генеральний інфопартнер фестивалю «Дні Карпатської культури». 

Слухати UA: Українське радіо Карпати можна онлайн та на частотах: 

  • Верховина - 103,6 FM
  • Івано-Франківськ - 100,4 FM
  • Калуш - 100,1 FM
  • Косів - 100,6 FM
  • Яремче - 100,2 FM

Дивитися телеканал UA: КАРПАТИ онлайн — за посиланням.

UA: Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. 

*«Дні карпатської культури» організовує Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати — Україна» та Косівська міська рада в рамках проєкту «Світ карпатських розет — заходи зі збереження унікальності культури Карпат» за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.