Випуск о 20:40 від 10 січня 2022 року

10 січ. 20:40


- Громадянину Республіки Білорусь, якого затримали поліцейські на Івано-Франківщині, сьогодні оголосили  підозру в умисному вбивстві матері. Про це Суспільному розповів заступник начальника слідчого управління обласної поліції Денис Кравченко. Тіло жінки поліцейські знайшли вчора у квартирі в Івано-Франківську. Денис Кравченко також повідомив,  експертиза встановила, що причина смерті - механічне удушення. Затриманому, каже, призначать судово-психіатричну експертизу для встановлення підсудності.

- У селі Підгір’я Богородчанської громади майже 4,5 тис. людей разом заспівали колядку "Нова радість стала". Це – рекорд з наймасовішого виконання колядок. За словами експертки книги рекордів України Тетяни Розвадовської, попередній рекорд зафіксували 5 років тому, коли одночасно заколядували понад вісімсот людей.

- Центр масової вакцинації, який розташовувався у центральному корпусі Івано-Франківського національного медичного університету, що на вулиці Галицькій, 2, переїхав в інше приміщення. Про це повідомляють на Facebook-сторінці департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації. Як йдеться у дописі, тепер центр вакцинації працюватиме у приміщенні клініки медичного університету, що на вулиці Короля Данила, 15. Щепитися охочі тут зможуть щодня з 10:00 до 16:00.

- У селі Криворівня Верховинського району на Івано-Франківщині з сьомого січня розпочалася гуцульська коляда, яка триває і зараз. Називають її місцеві «плєс». Як починали у Криворівні колядувати, дивіться у сюжеті. 

- 13-й фестиваль «Коляда на Майзлях» розпочався вчора в Івано-Франківську. Він триватиме 6 днів. Протягом цього часу колективи з трьох континентів – Південної та Північної Америки, а також Європи – виконуватимуть колядки. Івано-Франківщину представлятимуть колективи майже з усіх територіальних громад. 

- Перший Різдвяний парад собак всіх порід провели сьогодні в Івано-Франківську. У ньому взяли участь приблизно 40 тварин. Господарі разом з собаками йшли від Вічевого майдану до кінця стометрівки по вулиці Незалежності.

Інші випуски
Більше відео