Випуск о 20:40 від 2 листопада 2021 року

2 лис. 20:40


- В Івано-Франківській громаді зростає кількість госпіталізованих через COVID-19.  Завантаженість лікарень в місті, станом на сьогодні, становить 80%. Про це на оперативній нараді повідомила начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко. Докладніше про ситуацію у лікарнях міста – дивіться у сюжеті.

- 380 доз вакцини Pfizer залишилося в Івано-Франківську станом на сьогодні. Про це розповіла очільниця міського управління охорони здоров’я Марія Бойко.  Каже, це мало у порівнянні з кількістю охочих щепитися.  У Франківській громаді й далі формуються кількаметрові черги під центрами масової вакцинації, люди приходять ще до відкриття центрів та годинами очікують на щеплення. Як повідомив очільник обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, через пожвавлення вакцинальної кампанії, за попередній тиждень використали місячний запас препаратів проти COVID-19.

- У місті Тлумач на Прикарпатті другий день горить сміттєзвалище. Станом на 15-ту пожежу гасять 73 рятувальники за допомогою п’ятнадцяти автомобілів. Про це Суспільному повідомив начальник обласного управління ДСНС Володимир Чернецький. За його словами, пожежу локалізовано, відкритого вогню немає. Нагадаємо, вчора у Тлумачі зайнялося сміттєзвалище. На полігоні місцями горіло побутове сміття. Загальна площа загорання склала 0,15 га. Ймовірною причиною пожежі є підпал.

- Основні роботи з будівництва розв’язки нового моста, який з’єднує Пасічну з середмістям, розпочалися в Івано-Франківську. Про це Суспільному повідомив виконроб будівельної компанії, яка споруджує розв’язку моста Віктор Романчук.  28-го жовтня Кабінет Міністрів України спрямував ще 20 мільйонів гривень з держбюджету на  будівництво нового моста через річку Бистриця Солотвинська.

- Франківка Світлана Джус отримає сто тисяч гривень за високі результати зовнішнього незалежного оцінювання. Вона увійшла у список тридцяти абітурієнтів, які отримають премії від Верховної Ради. Рішення про це вчора підписав голова комітету з питань освіти й науки Сергій Бабак. Зараз Світлана Джус навчається на програмістку в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти й газу. Чому обрала цю професію та на що витратить премію – дивіться далі.

Інші випуски
Більше відео