Випуск о 20:40 від 1 листопада 2021 року

1 лис. 20:40


- 178 постанов і 20 протоколів склали прикарпатські поліцейські упродовж вихідних, від початку уведення карантинних обмежень "червоної" зони в Івано-Франківській області. Рейдові групи провели понад 300 перевірок. Про це сьогодні повідомили на сторінці обласної поліції у Facebook. Нагадаємо, згідно із постановою Кабміну, працювати можуть лише ті заклади харчування, непродовольчі ринки, магазини, спортзали, культурні та розважальні заклади, працівники та відвідувачі яких повністю вакциновані, або ж мають негативний ПЛР-тест. Чи дотримувалися обмежень підприємці у перший день посиленого карантину та як ставляться франківці до нових правил – дивіться у сюжеті.

- Десять місяців працівники "Івано-Франківського арматурного заводу" не отримують заробітну плату. Сьогодні люди хотіли забрати свої речі, однак їх не впустили на територію підприємства. За словами директора із якості "Івано-Франківського арматурного заводу" Віктора Колмакова, жодного зв’язку із керівниками підприємства немає. Тому працівники викликали поліцію.

- У місті Тлумач на Прикарпатті зайнялося сміттєзвалище. Про це повідомила речниця обласного управління ДСНС Христина Перцович. За її словами, на полігоні місцями горіло побутове сміття. Загальна площа загорання склала 0,15 га. Станом на 16:40 рятувальники локалізували пожежу. Загалом вогонь на сміттєзвалищі гасили 48 надзвичайників за допомогою 12 автомобілів.

- 8 проєктів франківців перемогли в осінньому ґрантовому сезоні громадського ресторану Urban Space 100 та отримали гроші на реалізацію. Серед них – культурні ініціативи, екологічні та соціальні.

- Архів поета Української повстанської армії Михайла Дяченка, який мав псевдонім Марко Боєслав передали сьогодні до обласного Музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери. Це 215 документів, які належали поету. До цього часу вони перебували в особистій приватній колекції.

- Івано-Франківський футзальний клуб «Ураган» пройшов у елітний раунд Ліги Чемпіонів УЄФА. Вчора команда перемогла румунський «Юнайтед Галац» і завершила груповий етап із максимальним результатом. Як «Ураган» долав своїх суперників та що чекає на команду далі – дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

Інші випуски
Більше відео