Перевірки COVID-документів у транспорті. Архів у бідоні. 1 000 дерев від екоактивістів

21 жов. 19:00


Від сьогодні патрульна поліція із представниками трансбезпеки розпочали перевірки наявності COVID-сертифікатів або ж результатів ПЛР-тестування у пасажирів міжобласних маршрутів. У профільному міністерстві кажуть, матимуть можливість встановити скільки є громадян, які скористалися підробленими документами. Все про перший день перевірок розповідає начальник управління патрульної поліції в Івано-Франківській області Олег Костенко.

Майже три сотні повстанських документів має намір викупити Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби ім. Степана Бандери. Документи зберігають у бідоні і ця унікальна знахідка зараз у приватній колекції. Як шукатимуть меценатів, які візьмуть на себе фінансову підтримку та яким є історичне значення відповідних архівів, розповідає директор музею Ярослав Коретчук.

Тисячу дерев закликає небайдужих висадити калушанин Олександр Григораш. Відповідний допис чоловік розмістив на своїй сторінці у соцмережі, де шукає волонтерів для висадки 500 кедрів та ще пів тисячі інших насаджень. Хто вже відгукнувся, коли і де планують висаджувати, розповідає екоактивіст.

Інші випуски
Більше відео