Випуск о 20:40 від 13 жовтня 2021 року

13 жов. 20:40


- З 21 жовтня міжрегіональні перевезення в Україні дозволятимуть, якщо водії та пасажири матимуть документ про вакцинацію, довідку про одужання від COVID-19, або ж негативний ПЛР чи експрес-тест на визначення антигену до коронавірусу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив відповідальний за вакцинацію в області Микола Стовбан. Нові обмеження стосуватимуться жовтої, помаранчевої та червоної карантинної зон. Що про це кажуть водії автобусів, пасажири та представник Укрзалізниці в Івано-Франківську – дивіться в сюжеті.

- В Івано-Франківській області від початку пандемії на COVID-19 хворіє більше жінок – майже 60%, проте показник летальності вищий у чоловіків. Про це сьогодні на брифінгу в облдержадміністрації повідомила заступниця гендиректора обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗу Тетяна Джус. За її словами, на за увесь період пандемії найбільше людей захворіли в Івано-Франківському районі — майже 49 тисяч людей. До слова, за даними обласного центру контролю та профілактики хвороб, за минулу добу на Прикарпатті медики зафіксували 321 новий випадок COVID-19. Це на 186 менше, ніж у попередній день.

- З початку жовтня в обласну дитячу лікарню госпіталізували 12 дітей з вперше діагностованим цукровим діабетом, каже завідувачка ендокринологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Наталія Чорна. Наразі в області на цю недугу хворіє 460 дітей. За її словами, за останні 10 років вдвічі зросла кількість інсулінозалежних дітей на Прикарпатті. 

- Породілля Івано-Франківського обласного перинатального центру у соціальній мережі Facebook поскаржилася на роботу медиків. За словами Вероніки Романів, ставлення до пацієнтів у закладі дуже погане. Медики звинувачення спростовують, сьогодні вони погодилися пояснити кореспондентам Суспільного причину конфлікту. 

- Футбольний клуб "Прикарпаття" зіграв внічию з волочиським "Агробізнесом". Гра відбулася вчора на стадіоні "Рух" в Івано-Франківську. Матч провели в межах 13 туру Першої ліги України з футболу. На початку зустрічі господарі грали активніше за суперників, однак ближче до середини першого тайму гості перехопили ініціативу. За перші 45 хвилин жодній з команд не вдалося відзначитися у воротах суперника. У другому таймі обидві команди мали нагоду вийти вперед, але голів також не забили. Після нічиї у матчі "Прикарпаття" із 16 очками піднялося на восьму сходинку турнірної таблиці. "Агробізнес" — на 15-му місці із дев’ятьма очками.

Інші випуски
Більше відео