Новини. Випуск о 20:40 від 16 червня 2021 року

16 чер. 20:40


- Обласне управління Фонду соціального страхування боргує прикарпатцям вісімдесят чотири мільйони гривень за лікарняні. Про це повідомила начальниця відділу страхових виплат і матеріального забезпечення обласного управління фонду соціального страхування Марія Кривень. За її словами, найбільше листків непрацездатності не оплатили в Івано-Франківську та Калуському районі. Боргують, в основному, працівникам освіти, медикам та великим підприємствам. Другого червня Кабмін ухвалив постанову про фінансування Фонду соцстрахування в чотириста мільйонів гривень. Відновити виплати обіцяють одразу, як цю суму розподілять та спрямують на рахунки  регіональних управлінь.

- На Прикарпатті у селищі Верховина можуть закрити районну лікарню. Причина – недостатнє фінансування від Національної служби здоров’я України.

- Причиною звільнення медиків поліклінік Івано-Франківська у «Центрі первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги» назвали недофінансування. Сьогодні на Facebook-сторінці «Заклад Медичний» був опублікований допис, у якому вказано, що дефіцит на виплату мінімальної зарплати медикам - понад три мільйони гривень на місяць та майже 29 мільйонів до кінця року. Як повідомляють у «Центрі первинної медичної консультативно-діагностичної допомоги», під скорочення потрапило 35 вузьких спеціалістів підприємства, 11 людей, які працюють за сумісництвом, частина середнього медперсоналу.

- В обласній лікарні із першого червня працює центр фізичної та реабілітаційної медицини. Наразі тут зайняті усі десять ліжок. Реабілітацію проходять прикарпатці після інсультів та ті, які мають травми опорно-рухового апарату. 

- Фестиваль «Квадрат Курбаса» стартує цієї неділі в Івано-Франківську. Цей фестиваль проводять у місті вже вчетверте. Минулого року через пандемію Covid-19 захід скасували, однак зараз, каже співзасновниця фестивалю Анна Гойсан, готові розпочинати четвертий сезон «Квадрату Курбаса». Чим дивуватимуть цьогоріч, організатори та учасники фестивалю розповіли кореспондентам Суспільного.

Інші випуски
Більше відео