Новини. Випуск о 20:40 від 28 травня 2021 року

28 тра. 20:40


- У селі Черник, що у Надвірнянському районі, стався зсув ґрунту на автодорозі місцевого значення. Приблизний об’єм – 2 тисячі 400 метрів кубічних. Через зсув пошкодилося берегоукріплення річки, яка є притокою Бистриці-Надвірнянської, та приблизно 30 метрів автодороги. Загалом проїзд ускладнено до 197 дворів, у яких проживає 763 людини. Зсув ґрунту стався через підмиття опорної стінки. Про це Суспільному Карпати розповів голова Пасічнянської територіальної громади Андрій Гунда. За його словами, для ремонту цього відрізку дороги потрібно майже мільйон гривень.

- Чоловік, який 21-го травня побив лікарку швидкої допомоги, був у стані сп’яніння. Про це Суспільному Карпати сказала речниця Нацполіції області. За словами завідувачки відділення невідкладної медичної допомоги міської лікарні №1 Ольги Тихонюк, у медзаклад щодня «швидка» привозить не менше п’яти пацієнтів у стані алкогольного сп’яніння. Деякі з цих людей поводяться агресивно із лікарями, нищать меблі і травмують персонал.

- Гірське село Вишків на Прикарпатті втрачає туристів через поганий стан дороги, яку не ремонтували понад 20 років. Коли розпочнуть ремонтувати автошлях, дізнавалися кореспонденти Суспільного. 

- Єдиний стрілецький день провели на Прикарпатті. У його межах на Лисецькому військовому полігоні відбулися відпрацювання майстерності бойової стрільби, надання першої медичної допомоги та військові ігри. Нагородили сьогодні і кращих резервістів. А також солдати, які досі не служили у Збройних Силах України прийняли військову присягу.

- У 68 річницю Норильського повстання політв’язнів розповідаємо про історію одного із його учасників. Хорунжому УПА Петру Підлетейчуку на псевдо — "Спартак" було 23, коли розпочалося найбільше в історії ГУЛАГу повстання. Чоловік поділився із Суспільним Карпати спогадами та історіями про ті часи.

Інші випуски
Більше відео